90 ADMIRALA I GENERALA REZERVISTA PODRŽALO TRAMPA: Da li je dovoljno za puč!?

amerika vojska oficiri

Veliki broj američkih generala i admirala, kao i većina profesionalnih vojnika u vojsci SAD-a, dali su svoju bezrezervnu podršku republikanskom kandidatu na narednim predsedničkim izborima u Americi.

Velika grupa američkih penzionisanih generala i admirala – njih čak 88, javno je podržala predsedničkog kandidata republikanaca Donalda Trampa.

U tekstu njihovog pisma sa podrškom naglašava se: „Tokom proteklih osam godina (imaju se u vidu dva predsednička mandata Baraka Obame), Oružane snage SAD-a su bile podvrgnute celoj seriji loše promišljenih i iscrpljujućih smanjivanja budžeta, političkih odluka i borbenih operacija koje su naše izvanredne vojnike učinile manje sposobnim za izvršavanje životno važnih misija koje želimo da oni izvršavaju i u budućnosti“.

U pismu se naglašava da su neprijatelji SAD-a u tom istom periodu ojačali jer su osetili slabost i neodlučnost Vašingtona, a samim tim i „mogućnost za agresiju i nanošenje štete drugim zemljama koje vole slobodu“, ali nisu naveli na koje to „neprijatelje“ tačno misle.

Generali i admirali su se založili za promenu kursa nacionalne bezbednosti koju je trebalo odavno napraviti, ukazavši da to može da učini samo političar koji se nije bavio „pustošenjem naših oružanih snaga“.

„Ovo su razlozi što podržavamo Donalda Trampa i njegovu nameru da obnovi moć naših Oružanih snaga, osigura bezbednost naših granica i pobedi neprijatelje među islamskim šovinistima i da zavede zakon i red unutar zemlje“, zaključuje u svom otvorenom pismu penzionisani američki komandni kadar, čiji je uticaj unutar strukture američke vojske i dalje vrlo jak.

Prema anketi objavljenoj prethodnih dana, više od polovine američkih profesionalnih vojnika, oficira i podoficira, imaju nameru da glasaju za Trampa.

(fakti.org / Pravda)

Share this post: