Aleksandar Vučić: Obaveštajne službe imaju informacije da će biti nemira u Republici SRPSKOJ!

Ilustracija

foto: Beta

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da obaveštajne službe imaju informacije da je moguće da dođe do nemira tokom najavljenih protesta u Republici Srpskoj.

I opozicija i vlast su najavili mitinge u Banjaluci za 14. maj, a Vučić je rekao Vlada Srbije apeluje na sve političke aktere da sačuvaju mir.

„Mir i stabilnost su uslovi bez kojih Srbija ne može napred. Zato sam razgovarao sa Miloradom Dodikom i Mladenom Ivanićem i izrazio zabrinutost zbog informacija koje smo dobili“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, postoje informacije da bi moglo da dođe do nemira u Banjaluci i zato Srbija „moli sve političke aktere u Republici Srpskoj“ da sve prođe u miru.

„Da ne dođe do nemira, da svi putevi budu dobro obezbeđeni. Ne znam kako će se sačuvati mir tamo gde se nađu dve grupe autobusa, ali molim sve da sa punom odgovornošću sagledaju budućnost Republike Srpske„, rekao je Vučić.

Srpski premijer je naveo da bi nemiri bili problem i za RS, ali i za BiH i samu Srbiju.

„Budućnost i opstanak Republike Srpske bi bili dovedeni u pitanje bilo kakvim sukobima ili fizičkim obračunima, a Srbija bi bila dovedena u nezavidan položaj“, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Opozicioni Savez za promene je za 14. maj zakazao proteste građana zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u RS, a potom je SNSD saopštio da će isti dan organizovati miting svojih pristalica.

(B92)

Share this post: