AMERIKANCI MASOVNO NAPUŠTAJU ZEMLjU: Kupuju se avionske karte u jednom pravcu!

avion-amerika

Broj građana SAD koji kupuju avionsku kartu samo u jednom pravcu naglo je porastao nakon 9. novembra, saopštavaju iz turističkog sistema za pretragu Kayak.

Najveći broj kupaca avionskih karata se opredelio za evropske destinacije, a za Rusiju leti neuobičajeno više lјudi iz SAD.

Ruski mediji navode da veliki broj Amerikanaca ne dolazi u Rusiju jednostavno turistički da razgledaju ako se uzme u obzir da je tamo trenutno zima sa velikim mrazevima.

“Izgleda da su se Amerikanci umorili od svoje sujete vezane za predsedničke izbore i počeli su da traže karte sledećeg dana, a broj karata za međunarodne destinacije je naglo uvećan.“, saopštavaju u Kajaku.

“Moguće je da bi velik broj Amerikanaca hteo da pobegne u druge zemlјe, ali najugnjetenije stanovništvo SAD to ne može sebi da dozvoli.“, rekao je profesor geografije Moskovskog državnog univerziteta Leonid Smirnjagin.

Smirnjagin je dodao da se američki radnik nalazi među najugnjetenijim slojevima na svetu u odnosu na druge razvijene zemlјe.

Oni se drže za svoj posao kao za slamku spasa i imaju vrlo kratke godišnje odmore, jer se uglavnom radi po učinku.

Čak i da hoće, običan Amerikanac teško da može da emigrira, jer je tamo prosečan građanin prezadužen kreditima, a ne može da se odrekne državlјanstva dok ih ne vrati.

Što se tiče Kanade, običan čovek ili radnik u Americi isto sebi ne može to da priušti zbog prevelikih administrativnih troškova, što znači da zemlјu mogu da napuste samo privilegovani..

Nakon najave poznatih ličnosti da će se odseliti u Kanadu u slučaju pobede Trampa, u Kanadi su počeli da se ismevaju takvim izjavama na socijalnim mrežama.

(Pravda)

Share this post: