AMFILOHIJE: Da bi razumeli njegovo prijateljstvo, Bajden je trebao da klekne i da se pokaje!

amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije izjavio je da je potpredsednik SAD Džozef Bajden trebalo bi da traži oproštaj za zločine koje je počinio NATO.

Amfilohije je o poseti zvaničnika SAD Beogradu i Prištini govorio tokom liturgije u Kumboru, prenose podgorički mediji.

Mitropolit je rekao da je Bajden trebalo da pokrene obnovu zgrada i mostova porušenih NATO bombama, naročito na Kosovu, i „porušenih domova hiljada raseljenih i unesrećenih radi njihovog povratka na vekovna ognjišta“.

„Zamislite vi to: on se izvinjava. Umesto da klekne pred mučeničkim zaklanim narodom i svetinjama, i da se pokaje, i on i njegov Klinton (Bil Klinton, bivši predsendik SAD), i sva ostala natopaktovska razbojnička družina moderna, on se izvinjava. Kako ga nije sramota, i njega i one koji su ga poslali!?“, kazao je Amfilohije.

Po rečima mitropolita, takvim izvinjenjima se ne može rešavati sudbina i budućnost Balkana i Evrope.

„Izvinjava se, a u isto vreme nastavlja to zločinačko delo u Aziji. Milioni ljudi pokrenuti sa svojih ognjišta vekovnih, pradrevni narodi traže sebi spas. U Ukrajini se vodi krvavi bratoubilački rat, a on se izvinjava!“, rekao je Amfilohije.

Amfilohije, oštar protivnik NATO i učesnik kampanje protiv ulaska Crne Gore u taj vojno-politički savez, nazvao je NATO „porobljivačkom organizacijom“ i „totalitarnim, ubilačkim sistemom“.

Rekao je da taj „sistem, koji je nastavak hitlerovskog, novog, evropskog poretka“, treba rasformirati.

(BETA)

Share this post: