BAGDAD: Policijski čas posle upada demonstranata kod premijera!

bagdad irak demonstranti

Demonstranti su nadvladali iračke snage bezbednosti i upali u kancelariju iračkog premijera Hajdera el Abadija, nakon juriša na Zelenu zonu u Bagdadu, drugog u poslednje tri nedelje.

AFP navodi da su demonstranti isprva naišli na jak otpor snaga koje čuvaju predsedničku kancelariju, ali je deo demonstranata uspeo da se probije unutra.

AP je javio da su demonstranti jurišali i na zgradu parlamenta, a da su iračke bezbednosne snage ispalile suzavac i pucale na njih, teško ranivši više demonstranata, od kojih je jedan pogođen u glavu.

Rojters prenosi informaciju iračke državne televizije da je do daljeg uveden policijski čas u Bagdadu, nakon što su bezbednosne snage otvorile vatru na demonstrante koji su ušli u utvrđenu Zelenu zonu.

Svedoci su naveli da je ranjeno na desetine ljudi.

Među demonstrantima su bile i pristalice šiitskog muslimanskog verskog vođe Moktada el Sadra i ljudi iz drugih grupa koji su nezadovoljni zbog neuspeha vlasti u donošenju reformi u pogledu borbe protiv korupcije i u obezbeđivanju bezbednijih uslova za život Iračana.

(Sputnik)

Share this post: