Belorusija: Srpski programer nađen mrtav, na telu 21 ubod nožem

belorusija policija

Rekli su mi da se moj sin Dragutin (28) obesio, a na telu je imao 21 povredu od noža, dva sveža uboda od igle, dva traga stezanja oko vrata, kao i tragove ispod pazuha – kaže očajni otac Nebojša Denić

Dragutin Denić (28) iz Aleksandrovca, programer italijanske firme „Danijeli“, pronađen je mrtav u stanu u mestu Zlobin u Belorusiji, gde je radio.

Porodica je od zaposlenih u firmi dobila informaciju da je Dragutin izvršio samoubistvo, ali oni sumnjaju da je reč o ubistvu jer je mladić imao 21 ubod od noža na telu!

Njegov otac Nebojša posumnjao je da mu je sin ubijen nakon što je pronašao njegov dnevnik.

– Svi zaposleni bili su smešteni u hotelu, ali je Dragutin nekoliko dana pred smrt, iz njemu nepoznatih razloga, premešten u stan. Tog 22. decembra 2014. nije se pojavio u mini-busu koji prevozi radnike, pa su kolege otišle do stana. Kolege su nam javile da se Dragutin obesio. Bili smo u šoku, on nije bio suicidan – kaže otac Nebojša.

On je otišao u Belorusiju.

– Doneo sam Dragutinove stvari, tad smo našli njegov dnevnik. Pisao je kako se dešavaju čudne stvari u firmi i da ima osećaj da mu se sprema ubistvo. Pisao je i da mu je jedan mehaničar Italijan pretio da će da ga ubije. Moj sin se žalio šefu, ali ga niko nije zaštitio – kaže otac.

Porodica je zatražila da se izvrši obdukcija na VMA, a ceo slučaj su prijavili i policiji.

– Doktor je naveo da postoje indicije da je Dragutin ubijen jer je po telu imao 21 povredu od noža koje nije mogao sam sebi da nanese. Pronađena su dva sveža uboda od igle, dva traga stezanja oko vrata, kao i tragovi ispod pazuha. Takođe, bio je pod dejstvom jakih narkotika – kaže Nebojša.

Predstavnici firme „Danijeli“ preko jedne advokatske kancelarije ponudili su nam 7.500 evra ako ne podnesemo tužbu protiv njih. Ne znam da li je to pomoć ili ucena – kaže Nebojša.

(Novosti)

Share this post: