BERLIN U PANICI: Rusija pokušava da destabilizuje Nemačku!

berlin nemacka

Nemačka obaveštajna agencija BfV optužila je Rusiju da pokušava da destabilizuje nemačko društvo i državu sprovođenjem propagandnih kampanja i vršenjem sajber-napada.

Šef te agencije Hans-Georg Masen naveo je u saopštenju da je „sve više dokaza za pokušaje da se utiče na parlamentarne izbore u Nemačkoj, koji se održavaju naredne godine“, preneo je AP.

Agencija je uočila povećanje u „agresivnoj sajber-špijunaži“, čija su meta, kako tvrdi, nemački političari.

– Vidimo agresivnu i povećanu sajber špijunažu i sajber operacije, što bi moglo da ugrozi zvaničnike nemačke vlade, članove parlamenta i zaposlene u demokratskim partijama – naveo je Masen.

Agencija je navela da je uočila širok spektar sredstava za širenje ruske propagande i ogromnu upotrebu finansijskih resurasa za sprovođenje kampanje za širenje dezinformacija, koja je usmerena ka  ka pripadnicima zajednice koja govori ruski, a živi u Nemačkoj, političkim pokretima, strankama i drugim donosiocima odluka, preneo je Rojters.

Cilj je, tvrdi agencija, da se širi nesigurnost u društvu, oslabi ili  destabilizuje Nemačka, ojačaju ekstremističke grupe i stranake, kao i da se zakomplikuje rad nemačke vlade i utiče na politički dijalog.

(Agencije)

Share this post: