BITNO JE ZNANJE: Đaci u Valjevu se 3 dana smrzavali u hladnim učionicama!

Ne sušite veš na radijatoru

Iako je gradsko rukovodstvo obećalo da će novi kotao na biomasu proraditi do 15. oktobra, kotao je tek juče popodne počeo da radi.

Oko 660 đaka OŠ „Desanka Maksimović“ u Valjevu smrzavalo se juče i prekjuče, jer nisu imali grejanje.

Iako je gradsko rukovodstvo obećalo da će novi kotao na biomasu proraditi do 15. oktobra, kotao je tek juče popodne počeo da radi, ali je trebalo dosta vremena da se zagreju hladne školske učionice.

Roditelji dece koja idu u ovom školu tvrde da su nastavnici i đaci u protekla dva dana bili prinuđeni da se greju na kvarcne peći, a tu informaciju potvrdilo nam je i nekoliko prosvetnih radnika VII škole.

– U učionicama je bila uključena po jedna kvarcna grejalica. To skoro da ništa nije značilo, jer kvarcna peć ne može da zagreje učionicu.

Deca su se smrzavala, drhtala su u učionici tokom nastave, a učiteljica mog deteta mi je rekla da su se prosvetari dogovorili da će decu vratiti kući ukoliko do kraja ove sedmice ne proradi grejanje.

Grejanje je tek pušteno juče popodne i trebalo je dosta vremena da se škola zagreje, tako da su tek od danas učionice tople.

Prošle sedmice u drugim školama je grejanje radilo u jutarnjim satima, a naša deca su na nastavu dolazila u hladne učionice.

Preko dana je prošle sedmice bilo toplo, ali su jutarnje temperature bile 8-9 stepeni-pričaju ljuti roditelji.

S druge strane, direktor škole Nenad Mihajlović je za naš portal izjavio da je grejanje na novi kotao počelo još u ponedeljak (?).

Međutim, da to nije tačno potvrdili su nam roditelji i nastavnici te škole, kao i gradski funkcioneri.

– Juče popodne je počelo probno grejanje, odnosno bile su tople probe, a od danas grejanje u toj školi radi uobičajeno – navodi naš sagovornik iz Gradske uprave.

Nije poznato zbog čega je direktor škole pokušao da obmane javnost i izneo informacije koje ne odgovaraju činjeničnom stanju.

Škola „Desanka Maksimović“ od ove sezone se greje na biomasu, a za taj projekat je iz gradske kase izdvojeno više od 140.000 evra.

(Mediji)

Share this post: