BOG JE TAKO ODLUČIO: Rus umro pred Amfilohijem pod Ostrogom!

Čudo

Rus umro pred Amfilohijem pod Ostrogom! Prava drama odigrala se u sredu ispred manastira Ostrog, kada je jednom ruskom državljaninu posle liturgije koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski naglo pozlilo, nakon čega je preminuo.

Amfilohije nije časio ni časa, već je upokojenom odmah na licu mesta održao opelo.

Jurij Nikolajevič Kamnev iz Moskve (59) sručio se na pod dok je čekao red na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu. On je time postao prvi čovek koji se, kako je mitropolit rekao, na ovaj način upokojio u toj svetinji…

Amfilohije, koga je ova situacija veoma uznemirila, ali i ostali sveštenici i vernici koji su se u tom momentu našli ispred svetinje, svim silama pokušavali su da mu pomognu, međutim, nije im pošlo za rukom.

Na lice mesta odmah su došle policija i ekipe Hitne pomoći, koje su mogle samo da konstatuju smrt.

Preminuli ruski državljanin je u ostrošku svetinju došao sa grupom poklonika, a poslednjih godinu dana često je boravio u Crnoj Gori.

Nakon što su lekari konstatovali smrt, mitropolit Amfilohije, koji je bio vidno potresen ovim događajem, odslužio je mali pomen i održao kratku besedu.

– Bog da mu dušu prosti i podari carstvo nebesko. Prvi slučaj da se neko upokoji ovako u ovoj svetinji.

To je neko Božje znamenje Jurijevo. Gospod ga je primio ovde, u ovoj svetinji, i da mu Bog oprosti sve grehe voljne i nevoljne i da ga upokoji sa Avramom, Isakom i Jakovom i Svetim Vasilijem Ostroškim, koji ga je na čudan način prizvao na ovo mesto da odavde krene u carstvo nebesko – kazao je mitropolit Amfilohije.

(Alo)

Share this post: