Borba za život: Procurio snimak napada na kafić u Parizu! – VIDEO

Pucnjava u Parizu

Gotovo nedelju dana nakon velikog masakra u Parizu pojavio se snimak nadzorne kamere iz jednog od lokala koji se, uz koncertnu dvoranu Bataklan, našao na meti terorista povezanih sa Islamskom državom.

Na snimku se vidi trenutak u kojem je počeo napad na lokal. Radnici za šankom i gosti u lokalu isprva mirno sede i uživaju da bi sve iznenada prekinula rafalna paljba koja se na snimkama iz tri ugla vidi kao serija bljeskova.

Zatim sledi panika, svi ležu na pod, neki se skrivaju iza šanka, jedan muškarac uspeva da pobegne uz stepenice na sprat.

Foto: Printscreen/DailyMail foto: Printscreen/DailyMail

Na snimku se vidi muškarac, za kojeg se pretpostavlja da je odbegli Salah Abdeslam, kako drži automatsko oružje u ruci, verovatno kalašnjikov. U jednom ga je trenutku uperio u gošće lokala, koje su se skrivale ispod jednog od stolova na terasi. Međutim, iz nekog razloga nije zapucao.

Nakon te epizode, napadač trči prema automobilu koji ga čeka u blizini lokala, a jedna žena kojoj je, kako se čini, nehotice poštedeo život, ustaje, osvrće se oko sebe, i odlazi u nepoznato. Druga žena ubrzo čini isto.

Pretpostavlja se da je ukupno ispaljeno 30-ak metaka, a u ovom lokalu nije bilo mrtvih, ali je nekoliko gostiju povređeno.

(Jutarnji list, Daily Mail)

Share this post: