Bota Sot: „Specijalni sud dolazi, neka se spreme komandati OVK“

poternica bota sot taci kosovo ratni zlocini mediji

Uz tekst „Specijalni sud dolazi, neka se spreme komandati OVK“, prištinski list Bota sot objavio je fotografije visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Među funkcionerima kosovske vlasti čije su fotografije objavljene su Hašim Tači, Kadri Veselji i Agim Čeku.

Dnevnik konstatuje da je formiranje Specijalnog suda posledica nefunkcionisanja pravnog sistema na Kosovu.

Uz trojicu pomenutih, objavljene su i fotografije jednog od osnivača OVK Azema Sulje, potpredsednika kosovske skupštine Džavita Halitija i šefa parlamentarne grupe DPK Adema Grabovcija.

List navodi da će se Specijalni sud baviti borbom OVK, ali i da će sudski procesi u tom sudu demantovati tvrdnje Dika Martija, te da će se doći do zaključka da je ta borba bila čista i da je bila odbrambena od, kako se tvrdi, režima bivšeg sprskog redsednika Slobodana Miloševića.

Na pitanje lista koje je mere preduzelo Ministarstvo pravde vlade Kosova, resorni ministar Hajredin Kuči je rekao da je „sada sve u rukama međunarodnih faktora“.

hasim taci ramus haradinaj agim ceku ovk kosovo albanija

Zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj očekuje da će se Sud baviti pravdom na, kako kaže, pravi i odgovoran način.

„Dosadasnja iskustva sa slicnim sudovima nisu i baš najbolja ali se nadamo da ce Specijalni sud da obrazlozi njegovo formiranje“, rekao je Gecaj.

Inače, u ponedeljak je u kosovskom Službenom listu objavljena odluka o formiranju Specijalnog suda, a prema zakonu ona stupa na snagu 15 dana od dana objavljivanja.

(Tanjug)

Share this post: