Britanac iz svog aviona slučajno ispustio dva projektila iznad Kipra

Ilustracija

Britanski ratni avion, koji se vraćao u vojnu bazu na jugu Kipra, slučajno je ispustio dva projektila na zemlju, koja srećom nisu eksplodirala i nisu izazvala ljudske žrtve.

Britanski ratni avion, koji se vraćao u vojnu bazu na jugu Kipra, slučajno je ispustio dva projektila na zemlju, koja srećom nisu eksplodirala i nisu izazvala ljudske žrtve, saopštili su zvaničnici Vojne baze britanskog vojnog vazduhoplovstva Akrotiri.

 Avion „Tornado GR4“ je prilikom sletanja na bazi Akrotiri, u blizini obalskog grada Limasola, ispustio dva projektila tipa „brimston“, prenela je agencija AFP.

Portparol britanskog vojnog vazduhoplovstva Kristijan Grej je izjavio da projektili nisu eksplodirali i da na njihovom uklanjanju trenutno rade stručnjaci britanskog Ministarstva odbrane.

„Koliko mi znamo, ovo je prvi put da se tako nešto dogodilo. Uzroci još nisu poznati, a istraga je u toku“, rekao je Grej.

Akrotiri, jedna od najvećih britanskih vazduhoplovnih baza u inostranstvu, koristi se uglavnom za izviđačke letove u borbi protiv džihadista Islamske države u Iraku.

(Novosti)

Share this post: