ČEŠKI GENERAL: Ako hoćete da napadnete Rusiju, napadajte odmah!

putin karta mapa rusija

Češki general-major u rezervi Hinek Blaško u intervjuu za „Parlamentni list“ komentarisao je mogući sukob između Rusije i NATO i kao odgovor ispričao vic.

Novinari su podsetili oficira da se NATO oružje, uključujući i oružje za masovno uništenje, nalazi sve bliže ruskim granicama. Jedan čitalac novina pitao je da li se treba plašiti najgoreg – sukoba Severnoatlantskog pakta sa Rusijom.General je na pitanje odgovorio vicem.

„Na internetu ide ovakav vic. Obama i njegovi generali raspravljaju u Pentagonu i ne mogu da se dogovore kada je najbolje da napadnu Rusiju.

Na kraju pitaju Francuze. Francuzi kažu: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na zimu. Stvar će se loše završiti‘. Onda su odlučili da pitaju Nemce.

Nemci su odgovorili: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na leto. Već smo pokušali‘. Šta da se radi? Neko je predložio da pitaju Kineze, jer su oni progresivni i uvek imaju nove ideje.

Pitali su Kineze: ’Kada je najbolje vreme da se napadne Rusija?‘

Kinezi odgovaraju: Upravo sada! Rusija je počela da gradi ’Snagu Sibira‘, ’Turski tok‘, kosmodrom ’Vostočni‘, most na Krimu, a u bliskoj budućnosti Rusi žele da unaprede Bajkalsko-amursku magistralu, grade nove sportske objekte za Svetsko prvenstvo u fudbalu i atletici, planiraju da proizvode naftu na Arktiku…

Sve u svemu, sada im je potrebno što je moguće više zarobljenika! – odgovorio je general.

Blaško je, takođe, citirao delo Jaroslava Hašeka „Doživljaji dobrog vojnika Švejka u svetskom ratu“.

Novinari su ga pitali da li bi se u slučaju „tradicionalnog rata sa Rusijom“ mogli ponoviti neki događaji iz Prvog svetskog rata – „mnoštvo dezertera, stvaranje tzv. legije i tako dalje“.

„Okružni načelnik i ja smo uvek govorili: ’Patriotizam, odanost dužnosti, usavršavanje, to je pravo oružje u ratu‘.

Podsećam vas na to upravo danas, kada će naše trupe uskoro preći preko granice – kao odgovor general je citirao Hašeka.

U intervjuu je Blaško, takođe, dao podršku predsedničkom kandidatu na izborima u SAD Donaldu Trampu, argumentujući je time što on ne može da zamisli ženu na čelu najmoćnije države sveta, posle „svega što smo doživeli sa najmoćnijom ženom u Evropi“.

(Mediji)

Share this post: