Čoveku na ivici samoubistva dečak spasio život najobičnijim pitanjem

samoubistvo most skok policija spasavanje

Irski tinejdžer Džejmi Harington jednim običnim pitanjem je odvratio muškarca od ideje da počini samoubistvo.

“Krenuo sam u prodavnicu kada sam video muškaraca od tridesetak godina kako sedi na ivici mosta.

Zastao sam i pitao ga da li je dobro i shvatio iz njegovog pogleda da nije.

Nije ništa rekao, ali sam video kako mu kreću suze. Stajao sam kraj njega neko vreme, a onda sam mu prišao i seo na stepenice i na kraju je on to isto učinio”, počinje priču ovaj mladić.

Kako kaže, započeli su razgovor od 45 minuta o tome šta mu se događa i zašto se tako osećao.

”Nisam mogao da ga ostavim samog, ali morao sam da krenem, pa sam hteo da pozovem hitnu. Rekao sam mu da će mu oni pomoći da se oseća bolje.”

Ipak, on mu nije dao da pozove hitnu već je rekao da je dobro i da će samo malo prošetati. No, mladić je ipak pozvao Hitnu, koja ga je odvezla u bolnicu, a uzeo je i broj njegovog telefona kako bi ostali u kontaktu. A onda se desilo nešto zaista divno.

“Pre tri meseca mi je javio da mu je žena trudna, dobiće dečaka i daće mu ime po meni. Možete li da verujete? Daće detetu ime po meni.”

Kasnije mu je ovaj čovek ispričao da je u trenutku kada mu je mladić prišao želeo da skoči, a nekoliko reči je bilo dovoljno da mu spase život. I dalje mu svakodnevno odzvanjaju u glavi reči – “Jesi li dobro?”

“Ne razumem baš kako su mu te reči spasle život, ali rekao mi je: ‘Zamisli kako bi bilo kada niko to nikada ne bi pitao’”, zaključuje Džejmi.

(B92)

Share this post: