DA LI JE OVO KRAJ: Današnji nebeski spektakl donosi i sablasna predviđanja!

Čuda svemira

Danas ćemo prisustvovati jednom od najspektakularnijih nebeskih događaja – tranzitu Merkura koji će se naći direktno između Zemlje i Sunca. Međutim, ovaj neverovatan događaj prate i brojna zlokobna predviđanja.

Astrologija tvrdi da je Merkur povezan sa poslom i finansijama. Svaka njegova promena pozicije može da utiče na ekonomiju, a do ovog dešavanja dolazi 13 puta na svakih 100 godina.

U prilog ovoj tvrdnji ide i podataka da je svaki put tokmo tranzicije Merkura dolazilo do određenih ekonomskih problema u svetu.
Sajt Astropeak.com navodi da je tokom ranijih tranzita – 9. maja 1970, 10.

Novembra 1973, 13. novembra 1986, 6. novembra 1993, 15 novembra 1999, 7. maja 2003. i 8. novembra 2006. godine dolazilo do negativnog uticaja na svetsku ekonomiju i brojnih problema na berzi i bankarskom sektoru.

Međutim, ovo nije sve. Pojedine osobe širom sveta smatraju da ovaj događaj nagoveštava i kraj sveta.

Brojni zagovornici smaka sveta tvrde da će prolazak Merkura označiti i ostvarivanje kompleksnog biblijskog proročanstva.

Sajt koji se bavi proročanstvima pod nazivom Prophetico koristio je matematiku i biblijsku analizu kako bi došao do ovog neverovatno „užasnog proročanstva“ koje tvrdi da će Merkur biti izbačen iz svoje orbite i izazvati kraj sveta.

Ovo je izazvalo pravu paniku na internetu tako da je čak i NASA morala da se umeša i proba da smiri sve koji misle dolazi kraj sveta.

Svemirska agencija je na svom Tviter nalogu napisala da do smaka sveta definitivno neće doći u pokušaju da razuveri nervozne posmatrače zvezda i da je u pitanju najobičnija prevara i pokušaj širenja panike.

Ipak, danas ćemo svi biti izloženi jednoj drugoj opasnosti koja može da nas zadesi ako posmatramo ovaj neverovatan događaj.

(24Sata.rs)

Share this post: