DALAJ LAMA: Putin je u redu, on govori istinu, Amerikanci su stvorili ID!

Saveti

Dalaj Lama je pohvalio ruskog predsednika Vladimira Putina za njegovu hrabru i odlučnu borbu protiv ISIS-a na Bliskom istoku, rekavši da veruje da je vlada SAD odgovorna za nastanak te terorističke grupe, piše Webtribune.rs

Tibetanski budistički spiritualni vođa je urgirao na Obaminu administraciju da izmeni američku spoljnu politiku na Bliskom istoku pre nego što bude prekasno.

On je ove reči izgovorio na inauguraciji 2. međunarodnog festivala tibetanske tradicije u Boljšoj teatru u Moskvi.

U međuvremenu, kineski premijer Li Kekijang je otkazao bilateralne razgovore sa svojim ruskim kolegom koji su bili zakazani za ovu nedelju u znak protesta zbog posete Dalaj Lame Moskvi.

„Verujem da ključ problema na Bliskom istoku leži u katastrofalnoj spoljnoj politici Obamine administracije i mešanju Saudijske Arabije u sirijsku krizu. Kada saudijski sveštenici stanu na stranu terorista u Siriji, oni njima daju izgovor za počinjavanje jezivih zločina nad nedužnim civilima“, rekao je tibetanski vođa.

Ovo je inače prvi put da je ovaj spiritualni lider i dobitnik Nobelove nagrade za mir eksplicitno iskritikovao SAD i njihove naftom bogate saveznike u Saudijskoj Arabiji zbog podsticanja krvoprolića na Blistkom istoku preko podržavanja terorista.

Dalaj Lama je dodao da je potpuno licemerno što Saudijska Arabija osuđuje nedavne terorističke napade u Evropi dok istovremeno šalje na milijarde dolara istim tim teroristima koji su počinili napade.

(Webtribune.rs)

Share this post: