DAN KADA JE PUTIN SLAVIO: Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta! (VIDEO)

Šampioni

Uoči današnjeg važnog duela na Evropskom prvenstvu mladih fudbalera Srbije i Makedonije 18.00), dobro je da se podsetimo šta se dogodilo pre tačno dve godine kada smo postali vladari sveta.

Tog 20. juna 2015. godine Srbija je bila u transu, a ceo svet u šoku! Fudbaleri Srbije starosti do 20 godina postali su svetski prvaci posle pobede nad Brazilom 2:1!

Njihov istorijski i nezapamćeni uspeh odjeknuo je širom sveta a čestitke su stizale preko društvenih mreža.

Tako je i na Fejsbuk stranici pod imenom “Rusija – Ruska Federacija” koja pripada predsedništvu Rusije, na čijem je čelu Vladimir Putin, osvanula montaža čuvene statue Isusa spasitelja u Rio de Žaneiru kako drži razvijenu srpsku zastavu, a ispod nje je napisano:

– Neka pati kome smeta, moja Srbija je prvak sveta!

Danas dve godine kasnije na isti dan 20.jun mladi fudbaleri Srbije igraju (18.00 sati) takođe bitan meč, ali u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Rival je Makedonija, a izabranici Nenada Lalatovića moraju da pobede ako žele da idu dalje.

Posle poraza od Portugalije 2:0, teško je očekivati da u poslednjem meču protiv Španije tražimo prolaz dalje.

Srbija i Makedonija su do sada imali četiri međusobna duela u ovom uzrastu, Srbija vodi 2-1-1, a “Orlići” su ubedljivo dobili poslednja dva susreta sa 5:1 u kvalifikacijama za EP 2012, te 4:1 u prijateljskoj utakmici 2013.

– Radi se o dobroj reprezentaciji koja je prvu utakmicu izgubila ubedljivim rezultatom, a imala je skoro isti posed kao Španija.

Makedonija je uputila veliki broj udaraca ga golu rivala, a opet primili su golove, prvi posle makazica, drugi iz velike daljine u sam gornji ugao, treći iz penala.

Imali su na 0:0 stopostotnu šansu, pa na 0:1 stopostotnu šansu. Nisu imali sreće pri realizaciji, nisu slučajno na Evropskom prvenstvu – rekao je selektor “Orlića” Nenad Lalatović.

Makedonija je poreažena u prvom meču od Španije sa 5:0.

(Telegraf.rs)

Share this post: