ĐE SE KUPAŠ: Čovek koji je zavladao najelitnijim delom CG obale!

hotel splendid becici crna gora letovanje odmor

Uskoro bi mogla da počne gradnja novog hotela Kraljičina plaža i apartmana za prodaju u Miločeru, javljaju podgorički mediji.

Pozivajući se na ugovor o dugogodišnjem izdavanju u zakup starog hotela Kraljičina plaža i zemljišta kompaniji Adriatik Properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, državni HTP Miločer, kao vlasnik zemljišta, zatražio je izdavanje građevinske dozvole.

Adriatic Properties je u novembru prošle godine počeo ispitivanje terena za gradnju novog hotela i apartmana na zemljištu u Pržnom.

Na mestu starog hotela predviđen je novi, na četiri puta većoj površini, s oko 22.000 kvadratnih metara bruto izgrađene površine.

Uz novi hotel sa osam spratova predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova.

Investitoru se odobrava i rekonstrukcija i dogradnja starih vila u Miločerskom parku, čija će površina biti utrostručena.

Stathisov Adriatic Properties je dugoročni zakupac grada-hotela Sveti Stefan i vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu iz 2007. s Budvanskom rivijerom i HTP Miločer.

Skupština Crne Gore je odobrila aneks ugovora za produženje zakupa Svetog Stefana i Miločera sa 30 na 42 godine, dok je zakup Kraljičine plaže produžen sa 30 na 42 godine, a zemljište gde će se graditi apartamani na 90 godina.

Stathis je kupio hotel i kazino Maestral, čime je u njegovo vlasništvo prešao najatraktvniji deo crnogorske obale s najelitnijim hotelima.

Pored toga, Grk je u Crnoj Gori vlasnik dva lista, dva medijska portala, kao i jedne banke, pišu tamošnji mediji.

Novi hotel i stanovi za tražište gradiće se po zamisli arhitektonskog biroa iz Atine, čiji je predlog na konkursu Ministarstva održivog razvoja bio proglašen najprihvatljivijim.

Novi hotel imaće 60 soba i 66 apartmana, unutrašnje i bazene na terasama, spa, teretanu i druge aktraktive sadržaje.

Hotel će raditi na condo načelu, što znači da će 66 apartmana biti u privatnom vlasništvu, a vlasnici će ih izdavati hotelu.

Luksuzne stanove moći će da ponude tržištu, od čega se očekuje prihod veći od 50 miliona evra.

Adriatic Properties će, kako je najavljeno, u sledeće tri godine uložiti više od 100 miliona evra u izgradnju novog hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži i ostalih propratnih sadržaja.

(VIJESTI, POSLOVNI DNEVNIK)

Share this post: