Desiće se senzacija, Francuzi parlamentarci menjaju imidž Rusije u svetu

Rusija, Moskva, Kremlj

Poseta francuskih parlamentaraca Krimu otvara mogućnost da se konačno probije led u odnosima Rusije i Evrope i da se popravi imidž Rusije na Zapadu.

To je rekao poslanik Donjeg doma ruske Dume Leonid Slucki, nakon ispraćaja francuskih kolega koji su nekoliko dana boravili na Krimu.

“Sada možemo jednostavno i samouvereno da kažemo da će ledena kora koja je uništila imidž Rusije u Evropi biti probijena. Razumemo da je Evropa u problemima, razumemo da se dvoumi kojoj će se strani prikloniti. Da li će se pridružiti silama koje pokušavaju da uspostave jednopolarni svet ili će ostati uz svoje tradicionalne partnere, među kojima je i Rusija, a koji su privrženi evropskim vrednostima“, konstatovao je Slucki.

Prema njegovim rečima, najjače oružje ruskih protivnika je informacija.

“To je evidentno, postoje napadi na regularnoj osnovi na Rusiju, u svetlu krvavih sukoba u istočnoj Ukrajini. Naši protivnici nas konstantno optužuju za strašne događaje, poput pada malezijskog aviona na letu MH17“, istakao je Slucki.

Ruski poslanik je izrazio uverenje da će se taj trend promeniti.

“Francuski parlamentarci ne mogu da budu ućutkani. Oni imaju autoritet, predstavljaju hiljade glasača i planiraju da istupe u javnost sa svojim stavovima.

pariz ajfelova kula toranj francuska

Čak i da najveći mediji ignorišu njihove reči, uvek će biti načina da se stavovi prenesu internetom. Njega je teško kontrolisati“, dodao je Slucki.

Podsetimo, članovi francuskog parlamenta su boravili na Krimu i istakli da je referendum o odbacivanju ukrajinske vlasti i pripajanju Rusiji spasio to poluostrvo od scenarija koji je viđen u istočnoj Ukrajini.

“Mislim da će oni napraviti zaokret u evropskom informacionom prostoru, posle vikenda će se dogoditi senzacija. Svi elektronski mediji će biti zatečeni komentarima naših kolega koji se vraćaju sa Krima“, zaključio je Slucki.

(B92)

Share this post: