Desporte: Erdogan je čovek koji je postao pretnja za ceo svet!

tajip erdogan turska

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan postao je „pretnja za ceo svet“, rekao je bivši francuski general Vinsent Desporte.

„Dvostruka igra“ predsednika Erdogana sa Islamskom državom, kao i borba protiv Kurda, pretvorili su Tursku u „globalnu pretnju“, prenosi „Sputnjik“.

Prema mišljenju Desportea, trenutna kriza koja uključuje Tursku, Rusiju, Siriju i Irak ne može da bude rešena dok Turska ne odabere stranu i ne odluči ko je njen stvarni neprijatelj.

Kurdistan ostaje za Tursku briga broj jedan. Stvarna pretnja Erdoganu nije Islamska država, već kurdski pokret za nezavisnost.

Mislim da je potrebno uzdati se u razboritost zemalja (Turske i Iraka) i podsetiti Erdogana na njegove obaveze prema saveznicima, pre svega prema Evropi i drugim zemljama koje učestvuju u borbi protiv DAEŠ–a (takozvana Islamska država)„, rekao je francuski general.

Dvoličnost Turske ogleda se u tome što je ona u NATO–u, a odsustvuje iz saveza, što želi da bude u Evropi tako što nije sa njom i u tome što vodi dvostruku politiku prema DAEŠ–u, smatra general.

To je dvostruka ili trostruka igra koju treba zaustaviti ako želimo da izađemo iz krize i da rešimo problem DAEŠ–a. Turska zaista predstavlja opasnost za sve.

Da bi se izašlo iz krize, treba urazumiti Tursku, kako bi ona shvatila svoje prave interese, koji nisu kratkoročni„, smatra general, naglašavajući da je Turska sada osnovni problem čijem rešavanju treba da se posvete sve zainteresovane zemlje.

(BKTVNews)

Share this post: