Dikiću pozlilo nakon saslušanja, pritvor za 14 državljana Srbije!

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić

Bivšem šefu srpske žandarmerije Bratislavu Dikiću pozlilo je nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć.

Kako se navodi, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je do 30 dana pritvora osumnjičenima za organizovanje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Pritvor je, osim Dikiću, određen Hristini Krstić, Branki Milić, Draganu Maksiću, Milanu Dušići, Srboljubu Đorđeviću, Aleksandru Čuroviću (33), Aleksandru Aleksiću (42), Siniši Ćetkoviću (37), Milošu Aćimoviću (26), Ivici Matiću (36), Perici Andriću (39) i Đ.M., prenose Vijesti.

Dikića tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem vođa kriminalne grupe, koja je pripremala terorističke napade na institucije, ubijanje civila i hapšenje premijera Mila Đukanovića.

Sinđelić je izbegao hapšenje i policija za njim traga.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da su Dikić i Sinđelić početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirali kriminalnu organizaciju, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić započeo je štrajk glađu i žeđu u pritvoru u Crnoj Gori, izjavio je ranije njegov adokat Milan Petrović.

Petrović je u izjavi za N1 objasnio da je Dikić započeo štrajk glađu od momenta privođenja zbog, kako kaže, nepravde za koju smatra da mu je učinjena.

Oseća se jako loše zbog svega ovoga što pokušava da mu se podmetne. On je dao danas izjašnjenje na predlog tužioca za određenje pritvora.

Rekao je da stoji na raspolaganju državi Crnoj Gori, da je spreman da odgovori na sva njihova pitanja, ali da sa ovim što mu se stavlja na teret zaista nema nikakve veze”, kaže Petrović.

Petrović za N1 kaže da je Dikić došao u privatnu posetu Crnoj Gori koja nema veze sa izborima, niti sa događajima koji je navodno trebalo da se dese.

Došao je pod manastir Ostrog na molitvu izlečenja zbog teške bolesti od koje boluje – karcinoma.

Tako da je taj splet okolnosti zbog kojih se on našao u Crnoj Gori potpuno iskorišćen suprotno„, navodi on i dodaje da je Dikić demantovao da poznaje ostale uhapšene, što su i oni sami potvrdili tokom saslušanja.

„Blic“ danas piše da je Dikića angažovao državnih vrh Crne Gore i da je on za 100.000 evra glumio teroristu.

(TANJUG)

Share this post: