DODIK: Listići već odštampani! BAKIR PRETI: Referendum ruši mir na celom Balkanu!

bakir-izetbegovic

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Brodu da će referendum o Danu Republike biti održan 25. septembra, te da nema nijedne prepreke za njegovo održavanje.

„Referendum će se desiti i tu nema nikakvih spekulacija. Samo oni zlonamerni pokušavaju da spekulišu. Tehnički preduslovi za organizaciju refrenduma su stvoreni. Komisija radi svoj posao, formirane su opštinske komisije, izvršeno je štampanje glasačkih listića, sve je pripremljeno“ rekao je Dodik.

Predsednik Srpske je pozvao građane da izađu na referendum 25. Septembra.

„Ukoliko zaustavimo ovu priču o nametanjima rešenja, verovatno u narednoj godini možemo očekivati da neko zahteva da se ukine Republika Srpska, jer po istoj matrici je i priča o Danu Republike, tako da pozivam građane da izađu na referendum, pozivam i Bošnjake da izađu, da pokažu da su integralni dio Republike Srpske i da na taj način možemo da gradimo zajedničku budućnost i rešavamo mnoge probleme“, rekao je Dodik.

Bakir Izetbegović, predsdavajući Predsedništva BiH i lider SDA, rekao je da se nada da će RS i Milorad Dodik ipak odustati od referenduma koji je najavljen za 25. septembar.

Izetbegović je izrazio stav da RS sledeći referendum, najavljen za 2018. godinu, neće pokušati da organizuje, jer bi se time definitivno doveo u pitanje mir na celom Balkanu.

„Uveren sam da će od Beograda biti zaustavljene i teže političke avanture od ove. Ako ne uspeju da zaustave ovaj, onda sam uveren da će, radi sebe, zaustaviti onaj teški, koji se nagoveštava za 2018. godinu. Dakle, govorimo o referendumu koji bi porušio sporazum o miru BiH, a time i mir u BiH“, rekao je Izetbegović.

(RTRS)(Dnevni avaz)

Share this post: