Dodik: „Naš glas mora da se čuje, ne možete i nećete nas ponižavati“

dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Bratuncu, na pomenu srpskim žrtvama stradalim u Podrinju, da traži od predstavnika Srba iz Srpske da se povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH dok se ne reši slučaj zloupotrebe parlamenta BiH od poslanika koji su poslali pismo Generalnoj skupštini UN dajući „podršku“ britanskoj rezoluciji o Srebrenici.

“Neće nam pomoći interna istraga, to ne znači ništa. Ovdje je potrebno da dignemo glas zato što je njihov glas otišao u UN. Naš glas mora da se čuje, a on će se čuti.c

On je istakao da Srbe ne interesuje BiH u kojoj nisu ravnopravni.

[adsenseyu4]

„Kako je moguće ako mi govorimo o našem statusu da se odmah dignu svi i kažu: `Kakav referendum? Ne može to!`, a kada im Bakir Izetbegović kaže treba ukinuti entitete i napraviti pet regija, onda je veoma blaga i američka i britanska reakcija i EU, i svi ćute o tome. Znači, to vam je namjera. Naravno da smo pismeni i da znamo“, rekao je Dodik.

Dodik je danas u Bratuncu, tokom obeležavanja 23 godine od velikog srpskog stradanja u okolini Srebrenice i Bratunca na Petrovdan 1992. godine, napomenuo da Srbi treba da se okupe ne samo u sećanju nego i u političkoj borbi za jačanje njihovog statusa koji garantuje Dejtonski sporazum.

dejton sporazum

„Mi ne tražimo ništa više od toga nego što je zapisano u Dejtonskom sporazumu“, istakao je Dodik.

Dvadeset pet poslanika Predstavničkog doma parlamenta BiH uputilo je pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome su naveli da podržavaju britanski predlog rezolucije o Srebrenici.

Tim povodom je otvoreno pismo predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću uputio poslanik Denis Bećirović u kojem, između ostalog, tvrdi da 25 poslanika Predstavničkog doma predstavlja oko 60 odsto ovog doma.

(Pravda/SRNA)

[adsenseyu4]

Share this post: