DODIK: Ovo nije bio Samit premijera, jer BiH nema premijera! (VIDEO)

FoNet/AP

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nakon današnjeg sastanka s predsednikom Vlade Srbije, Aleksandrom Vučićem, u Istočnom Sarajevu, kazao je kako se danas nije održao Samit premijera Zapadnog Balkana, jer Bosna i Hercegovina nema premijera.

Predsednik Republike Srpske je izjavio kako Aleksandar Vučić u kontinuitetu podržava Srpsku, te da je glavna tema sastanka bila kako pomoći otvaranje novih radnih mesta u RS.

– Republika Srpska je napravila pomake u tom smislu i popravila svoj međunarodni položaj, a u budućnosti želimo više investicija.

Naravno, BiH to ne može, jer nema državnog premijera.

Danas smo zaključili da se na nivou dve Vlada postignu određeni dogovori i da ocenimo kako Srbija može pomoći Srpskoj – kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, RS ima interese za projekte regionalnog karaktera, te će nekima biti i podrška.

– Ideja o kojoj je Vučić već dugo govorio je carinska unija i mi ćemo pomoći tom osnaživanju, ako i ostali budu podržali tu ideju – istako je Dodik.

Na kraju je naglasio kako je Vučić svom svojom energijom i radom dopineo da Srbija ostvari značajan napredak u poslednjem periodu.

– Jaka Srbija i ono što Vučić radi, definitivno ima podršku RS. Stabilna Srbija je garancija stabilnog regiona – poručio je Milorad Dodik.

(Klix.ba)

Share this post: