DOKLE VIŠE?! — BALAŠEVIĆ BRUTALNO UVREDIO SRPSKI NAROD: „U Zagreb uvek, u Banjaluku nikad“

Poruka

foto: Tanjug

 

Novosadski kantautor Đorđe Balašević još jednom je pokazao neshvatlјivu mržnju i podsmeh prema sopstvenom, srpskom narodu, koga je brutalno uvredio usred Zagreba!

Balašević je, naime, pre dve večeri, tokom koncerta u zagrebačkoj “Areni”, ničim izazvan izjavio da bi “voleo da svake godine u decembru nastupa u glavnom gradu Hrvatske, kao i da više nikada neće otići u Banjaluku”!?!

Banjaluka je grad iz kojeg mi stalno šalјu neke poruke.

‘Čuvamo metak za tebe’, kažu. Moj odgovor je: Super… mislim nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali.

Otići ću u Banjaluku kada se u tom gradu okupe svi oni koji su bili na mom prošlom koncertu, podvukao je Balašević, aludirajući na to da u glavnom gradu Republike Srpske danas živi manje Hrvata nego pre rata devedesetih godina.

On je, konačno, u najavi pesme “Nevernik”, u kojoj pominje Banjaluku, ponovio da više nikada neće otići u taj grad.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže za Informer da ni njega, a veruje, ni veliki broj stanovnika RS ne dotiču Balaševićeve izjave.

– Način na koji se on dodvorava Hrvatima je skandalozan.

I pored toga mu u Srpskoj ne bi zafalila ni dlaka sa glave, ali bi sigurno pobrao prezrive poglede – istakao je Dodik, dodajući da svako sam bira svoj put i svoju cilјnu grupu:

– Republika Srpska sigurno neće patiti zbog Balaševića.

Daleko mu lepa kuća – zaklјučio je Dodik.

(Informer)

Share this post: