ĐOKOVIĆ ZADOVOLJAN U RIJU: Loptice sa AO, brzina srednja, odskok taman!

Novak Đoković

Novak Đoković

Prvi reket sveta Novak Đoković zadovoljan je uslovima koji ga očekuju na teniskom turniru na Olimpijskim igrama.

Đoković je glavni favorit u Rio de Žaneiru gde će pokušati da osvoji drugu olimpijsku medalju u karijeri, posle bronze iz Pekinga.

Najbolji teniser sveta će se osim u pojedinačnoj takmičiti i u dubl konkurenciji, a partner će mu biti Nenad Zimonjić.

„Loptice su sa Australijan opena, to mi odgovara. Brzina je osrednja, odskok u visini ramena, taman kako treba. Trenirao sam sa Viktorom Troickim i Nenadom Zimonjićem nekoliko puta, biće sve kako treba. U dublu ću igrati sa Zikijem, on je „mlad“, ali neugodan adut. Odlučio sam da se prilagodim pripremi za dubl, odigrao sam ih jako malo, priznajem da sam ispao iz ritma pozicioniranja. Mnoge stvari su drugačije, nadam se uspehu“, rekao je Đoković na pres konferenciji u Riju.

Đoković je pre svega ponosan što učestvuje na Igrama.

„Svi smo na istom zadatku i u istom timu i uzbudjeni smo što ćemo se narednih nekoliko nedelja boriti za medalje. Privilegija je učestovati na OI, ja sam treći put na Igrama, u Pekingu sam osvojio bronzu, a u Londonu mi je izmakla medalja. Jednom u četiri godine možete da osetite jedinstvo svih sportista, 10.000 ljudi je u Olimpijskom selu, svi zajedno jedu, to je posebna stvar, uvek se radujem što sam deo toga. Radujem se Igrama, to je jedan od najvećih ciljeva u godini i zlato bi bilo veliko dostignuće. Uvek igram srcem za svoju zemlju, OI su veće od svega, deo ste olimpijske porodice i radujemo se da vidimo kako ćemo da prodjemo“, rekao je Đoković.

(B92)

Share this post: