ĐORĐEVIĆ: Guraju jedni druge na nas? Dobro došli!

djordjevic sasa kosarka srbija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim ispunio cilj plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara.

„Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izađemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena, biće zanimljiv rasplet tu.

Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakoga“, rekao je Đorđević.

Srbija je pobedila Kinu sa 94:60, a selektor je pružio šansu svim igračima i ravnomerno je raspodelio minutažu.

„Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira na to ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada.

Na početku su bili malo ‘pod ručnom’, ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža raspoređena“, rekao je Đorđević.

Novinari su primetili da se razigrao Milan Mačvan, koji je propustio veći deo priprema zbog povrede.

„On se sam opteretio, a nema potrebe. Od Beograda se priča svakom da nije bitno da svakog od njih svakog trenutka pokaže koliko je veliki i dobar igrač. Svaka dobra lopta, pomoć, blokada, dodirnuta lopta, sve su to neke stvari koje od ekipe čine pobedničku i šampionsku.

On i bilo ko ne treba da se opterećuje da mora da odigra svoje najbolje utakmice, već da se koncentrišemo da pobedimo sledeću“, rekao je Đorđević.

Srbija će u ponedeljak popodne imati trening oporavka, a onda je planirano da se izađe iz sela i ode na zajednički ručak.

Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Đorđević je odgovorio:

„Velkom (Dobro došli). Tu smo. Veliko iznenađenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno jak“, kazao je selektor.

(BETA)

Share this post: