DPS UHVAĆEN U KUPOVINI GLASOVA: Za jedan glas davali 250 evra! (VIDEO)

Ilustracija

Stotine glasača iz inostranstva kojima je Demokratska partija socijalista (DPS) obećala po 250 evra ukoliko dođu i glasaju za tu stranku, u redovima jutros od 08 časova čeka isplatu ispred prostorija Opštinskog odbora DPS-a u Baru.

Mnogi od njih, ulaze i u prostorije Demokratskog fronta, koje su tik uz kancelariju DPS-a, gdje ih usmjeravaju aktivisti DF-a, koji ih prethodno pitaju da li su došli radi novca koji im je DPS obećao.

U kancelariji DF-a dočekuju ih predsednik Bogić Beli Mitrović, predsjednik Nove srpske demokratije u Baru i portparol DF-a Bar Milenko Jovanović.

Verujući da su u kancelariji DPS-a birači koji su stigli uglavnom iz Luksemburga, NJemačke i Italije, mahom ističu da su se za isplatu dogovorili sa funkcionerom lokalnog DPS-a Pešom Glavanovićem i sa sekretaricom u Opštinskom odboru stranke po imenu Ana (Milojević, prim red.).

Pominju da su im novac obećali i Ličina Šefko, Esko Martinović, Danijel Živković iz DPS-a Pljevlja i drugi.

Nakon što obavljaju „intervjuje“ sa gastarbajterima, Mitrović i Jovanović ih upućuju na kancelariju do Frontove, kako bi u prostorijama DPS-a podigli novac koji im je DPS obećao.

Tako su pored ostalih za novac iz Luksmeburga stigli Sejfo Mehović, Suko Mehović, Mehović Hasnija, Muratović Hazbija, a iz Nemačke Mirvet Škrijelj, nekoliko članova porodice Babačić, Ramović, Duraković, Muhović…

Na video snimcima koje objavljujemo čuje se kako je na poziv DPS-a u četvrtak veče stiglo preko 200 momaka iz Luksemburga i oko 300 iz Švajcarske.

Na ovom snimku glasač koji dolazi iz Tutina kaže da mu je novac obećan preko Eska Martinovića i Dragana Mitrovića.

U DF-u kažu da imaju i brojeve ličnih karata birača iz inostranstva koji su došli da bi glasali za DPS za ponuđeni novac.

DF će  podneti prijave Osnovnom državnom tužiocu u Baru  protiv lica kojima DPS isplaćuje novac, kao i protiv DPS-a. Ovim je, kažu u DF-u, najbrutalnije ugrožena regularnost izbora koji su u toku.

(IN4S)

Share this post: