Drama kod Požarevca: Muškarac izrešetao policajca ispred svoje kuće, pa pucao na pripadnike SAJ

Saobraćajci

foto-ilustracija: Tanjug

Prava drama odigrala se noćas u selu Bare kod Požarevca, u kojoj je život izgubio policajac iz ovog grada Srđan Petrović (42), koga je kalašnjikovim u svom dvorištu izrešetao Dobrivoje Živković (69).

Nakon ubistva intervenisali su pripadnici SAJ, koji su usmrtili D.Ž. nakon što je i na njih otvorio vatru iz automatske puške.

Kako „Blic“ nezvanično saznaje ubica policajca imao je psihičkih problema, ali nikada nije lečen.

On je kasno sinoć sa automatskom puškom počeo da preti svojim ukućanima. Kako saznajemo, sa Živkovićem su živeli njegovi ćerka i zet i njihovo dvoje dece.

Policijskoj upravi u Požarevcu je od strane zeta D. Ž., koji se prethodno posvađao sa tastom, prijavljeno da Živković u nelegalnom posedu ima automatsku pušku, nakon čega je na lice mesta upućena patrola policije.

– Prijavljeno je nasilje u porodici, nakon čega je naložena hitna evakuacija porodice. Kada je policijska patrola došla tamo, policajac je ubijen – kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Živković je pucao je iz kalašnjikova na policajca Srđana Petrovića koji je pokušao da uđe u dvorište objekta kako bi proverio da li je možda više osoba u kući. Kako nezvanično saznajemo, Petrović maltene nije stigao ni da reaguje, a preminuo je na licu mesta.

Nakon ubistva policajca angažovane su Specijalne antiterorističke jedinice, koje su rano jutros ušle u kuću. Živković je pokušao da otvori vatru na pripadnike SAJ, nakon čega je ubijen.

Komšije: Bio povučen, ali nismo znali da ima problema

Reporteri Blica razogvarali su sa komšijama u selu koji su u šoku, a za porodicu kažu da su se dobro slagali i pitaju se odakle Živkoviću uopšte kalašnjikov.

Prema rečima komšija, spolja se nije videlo da porodica ima problema, a za Živkovića kažu da je bio povučen, pogotovo u poslednjih godinu dana.

Kako „Blic“ saznaje na licu mesta, ubica je živeo i radio u Italiji, gde se bavio molerajem, a odakle se vratio pre nekoliko godina.

(Blic.rs)

Share this post: