DREVNI RITUAL ZA DAN ZALJUBLJENIH: Uradite ovo VEČERAS i otkrijte ko je ljubav vašeg života!

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva sutra obeležavaju Svetog Trifuna, a legenda kaže da je svetac imao čudotvorni dar lečenja i da je njime uspeo da “od zlog duha” izleči ćerku rimskog cara Gordija.

Ukoliko želite da nađete ljubav svog života treba da uradite sledeće:

Uđite u dvorište crkve, ili sopstveno dvorište u ponoć, bacite semenke (može od suncokreta) preko vašeg ramena izgovarajući sledeće:

[adsenseyu5]

„Raspršavam ove seme zaljubljen/a,

Ovo seme posejaću u ljubavi,

Ti, koja si moja prava ljubav,

Dođi po mene i ostani dok raste,

Baš kao i moja ljubav prema tebi“

Uradite ovo VEČERAS i otkrijte ko je ljubav vašeg života!

[adsenseyu1]

Srpska pravoslavna crkva, verujući u čudnu moć molitvenog zastupnistva svetog mučenika Trifuna, ustanovila je naročiti molitveni čin, koji se vrši sa njivama, baštama ili vinogradima. Sveti Trifun se smatra zaštitnikom poljskih useva.

Veruje se da posle ovog dana zima polako počinje da popušta – to Sveti Trifun na svoj praznik pobode u zemlju ugarak i sneg počne da se topi. Sveti Valentin nikako ne može biti zamena za svetog Trifuna jer je reč o dva potpuno različita sveca.

Ukoliko još niste pronašli svoju srodnu dušu, uradite ovo večeras i sve će vam biti jasno.

Ovaj ritual koji uključuje seme potekao je iz Evrope i Skandinavije i predstavlja jedan do najstarijih ljubavnih rituala na svetu.

Možete koristiti bilo koje seme poput semena suncokreta. Ptice će ga pokupiti i odneti daleko i usput ispustiti nešto semneki koje će se izrasti prelepo cveće.

Tradicija nalaže da ritual obavite u dvorištu crkve, ali možete da koristite i dvorište ili bilo koji drugi otvoreni prostor.
Ritual se sprovodi na veče između 13. i 14. februara.

[adsenseyu1]

Evo kako se izvodi:

1. Uđite u dvorište crkve, ili sopstveno dvorište u ponoć. Bacite semenke preko vašeg ramena izgovarajući sledeće:
Raspršavam ove seme zaljubljen/a,Ovo seme posejaću u ljubavi,Ti, koja si moja prava ljubav,Dođi po mene i ostani dok raste,Baš kao i moja ljubav prema tebi.

2. Pogledajte preko ramena i videćete viziju budućnosti – vaša ljubav će hodati preko zemlje gde je nikla trava ili cveće od vašeg semenja. Možda ćete ga/nju prepoznati. Ako ne prepoznajete osobu, zatvorite svoje oči i ime će vam se ukazati spontano u vašoj glavi.

3. Idite kući i lezite u krevet. Sanjaćete sebe i svoju ljubav zajedno na leto, a sile će vas privući u mesecima koji dolaze.

(Kurir/Telegraf)[adsenseyu2]

Share this post: