Džihadisti objavili koje će gradove napasti i na Balkanu

Proročanstvo se ostvaruje?

Šta nas sprečava da napadnemo ambasade Japana u Bosni i Hercegovini, Maleziji i Indoneziji? – napisali su Islamisti u svom magazinu „Dabiq“.

Džihadisti Islamske države zapretili su napadima na 70 ambasada u svetu, a među njima su i ambasade Japana i saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.

Teroristi su svoje pretnje objavili u svom magazinu “Dabiq”.

Šta nas, na primer, sprečava da napadnemo zajednice u Dirbornu, Mičigenu, Los Anđelesu i Njujorku? Ili da napadnemo ambasade Paname u Džakarti, Dohi i Dubaiju? Šta nas sprečava da napadnemo ambasade Japana u Bosni i Hercegovini, Maleziji i Indoneziji? Ili saudijske diplomate u Tirani, Sarajevu i Prištini – navodi se u tom magazinu.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, rekao je za “Avaz” da su ove pretnje veoma su ozbiljno shvaćene i već su preduzete određene mere na osiguranju ambasada kojima je zaprećeno.

Održali smo sastanak s osobljem Ambasade Japana u BiH i preduzeli mere i radnje iz nadležnosti Direkcije. Pojačane su mere sigurnosti i prema Ambasadi i rezidenciji, kao i prema Ambasadi Saudijske Arabije, konzulata i osoblja svih ovih diplomatskih predstavništava – rekao je Vilić.

(avaz.ba)

Share this post: