EVROPA ĆE DOBITI „VELIKE OČI“: SI ĐINPING stiže u BEOGRAD!

Odgovor na terorizam

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Novu godinu i u pismu, u kojem izražava zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dve zemlje, prihvatio poziv da uskoro poseti Srbiju, saopšteno je danas sa Andrićevog venca.

Pismo i čestitku Nikoliću uručio je ambasador Kine u Beogradu Li Mančang, kojem je Nikolić na sastanku rekao da je Srbiji izuzetno dragocena podrška koju joj pruža prijateljska Kina i da u bilateralnim odnosima ima još mnogo prostora za unapređenje saradnje, pre svega na planu ekonomije.

Ambasador Li Mančang je istakao da će se u toku sledeće godine realizovati projekat izgradnje Industrijskog parka, koji će napraviti kineske kompanije i koji će privući veliki broj kineskih investitora.

Takođe, Kina je spremna da proširi saradnju sa Srbijom i na oblasti koje do sada nisu bile obuhvaćene nijednim bilateralnim sporazumom, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Nikolić je, dodaje se, iskoristio priliku da još jednom zahvali na podršci koju je Kina pružala Srbiji u njenim diplomatskim inicijativama tokom 2015. godine.

(Tanjug)

Share this post: