EVROPA PLANIRA OKUPACIJU RS: Otvorena pretnja Srbima, invazija na Srpsku neizbežna u slučaju referenduma o nezavisnosti?!

Ubrzavanje

Međunarodne sile bi intervenisale ako bi crvene linije bile prekoračene, a takva crvena linija bi bila da Srbi u BiH raspišu referendum o nezavisnosti, poručio Valentin Incko… Najavio je i sankcije protiv RS i Milorada Dodika.

Samo dan pošto je objavlјen tajni dokument NATO pakta u kojem se razrađuje strategija za okupaciju Srbije zbog izmišlјene „ruske pretnje“, zapadne sile su otvoreno zapretile invazijom na Republiku Srpsku!

Valentin Incko, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, najavio je mogućnost vojne intervencije u Srpskoj ukoliko bi tamošnji Srbi i njihov lider Milorad Dodik pokušali da održe referendum o nezavisnosti!?!

Ozbilјne pretnje

Prema Inckovim rečima, u BiH postoje separatisti koji žele tu državu da podele po etničkim linijama, što bi ugrozilo napore Sarajeva da se priklјuči Evropskoj uniji.

– Na jednoj strani imamo integraciju u Evropu i istovremenu dezintegraciju kod kuće. Može se desiti da dezintegracija bude jača od integracije. To bi moglo da prinudi međunarodne sile da intervenišu.

Intervenisali bismo ukoliko bi crvene linije bile prekoračene. Ako bi Srbi u BiH raspisali referendum o nezavisnosti, to bi predstavlјalo takvu crvenu liniju – doslovce je rekao Incko.

Valentin Incko nije juče odgovarao na pitanja i poruke Informera.

Tako smo ostali bez odgovora na pitanje otkud njemu pravo da Srbima preti ratom i okupacijom ako pomisle da iskoriste demokratsko pravo na referendum kakvo imaju svi narodi u svetu?!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije se juče oglašavao ovim povodom.

Na drugoj strani, profesor Fakulteta bezbednosti Milan Mijalkovski ocenjuje da su ovo ozbilјne pretnje po Srbiju i Republiku Srpsku.

– Pazite, ovo može biti okidač za ozbilјne incidente.

Incko se ponaša primitivno i nadmeno kao da sam odlučuje o svemu, iako to nije slučaj. On nagoveštava zlo na Balkanu, za šta verovatno ima podršku centara moći sa Zapada.

Smeta mu Republika Srpska, a nikada se nije oglasio o pretnjama islamista u BiH – kaže Mijalkovski, dodajući da odluku o dolasku stranih trupa mora da donese Savet za implementaciju mira u BiH u kome se nalaze i predstavnici Rusije.
Potpuno nebitan

Miloš Šolaja, profesor FPN iz Banjaluke, kaže da je Incko nebitan i da nema instrumente da sprovede pretnje.

– Za platu od oko 25.000 evra Incko raspiruje konflikte u BiH kako bi opravdao postojanje. Pitanje je samo da li je dobio signal od nekog iz inostranstva da radi to što sada radi. Ako samostalno daje ovakve izjave, onda je verovatno zaboravio ulogu i ovlašćenja…

Srbija treba da nastavi da radi to što radi, dakle da sarađuje i sa NATO i sa Rusijom u najbolјem interesu građana RS – zaklјučuje Šolaja.

(Informer)

Share this post: