FIDEL KASTRO PROKLEO AMERIKU ZBOG SRBIJE: „Platićete za prolivenu srpsku krv!“

fidel kastro kuba predsednik

Društvenim mrežama širom regiona juče je kao munja prostrujala Kastrova izjava dana kubanskom listu „Padarela“ u kome je on rekao da Vašington čeka „velika kazna“ zbog silnih, krvavih ratova koje je izazvao širom planete, pa i na Balkanu.

Amerikanci će ubeđen je Kastro jednog dana pretrpeti osvetu zbog prolivene krvi u Jugoslaviji, Iraku, Avganistanu, Libiji i Vijetnamu…

Prema njemu su Amerikanci glavni krivci što je svet ponovo na ivici Velikog rata.

– Stanje u svetu je katastrofalno. Politička kriza je najveća još od Drugog svetskog rata. Vašington je svestan svoje propasti, kao i razdora u Evropskoj uniji i NATO paktu.

Neko će morati jednog dana da naplati Amerikancima njihovu lošu spoljnu politiku. Neko će morati da im naplati svu prolivenu krv u Iraku, Avganistanu, Jugoslaviji, Libiji, Vijetnamu… To ne može bez osvete. Kad-tad videćete! – poručio je Kastro.

Fidel Kastro je kritikovao zločinačko NATO bombardovanje naše zemlje i u svom govoru iz 2011.godine:

– Kad su u martu 1999.godine, države članice ove nesrećne organizacije, u svojim naporima da razbiju Jugoslaviju, poslale svoje trupe da podrže kosovske separatiste, naišle su na snažan otpor naroda čije su iskusne snage i dalje netaknute.

Da je srpski lider (Milošević) odoleo još nekoliko dana, NATO bi upao u ozbiljnu krizu koja samo što nije eksplodirala.

Imperija, je nažalost, dobila mnogo više vremena da nametne svoju hegemoniju nad sve više potčinjenim članicama NATO.

(Informer)

Share this post: