FIFA ANDRIJU ŽIVKOVIĆA, fudbalera Partizana, predstavila kao SRPSKOG MESIJA! (VIDEO)

andrija zivkovic partizan fudbaler

Posle brojnih svetskih medija, i Svetska fudbalska federacija je predstavila fudbalera Partizana Andriju Živkovića kao srpskog Lionela Mesija.

Živković je oduševio svet svojim igrama na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gde je omladinsku reprezentaciju predvodio do najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala. ’Orlići’ su u junu postali svetski šampioni pobedivši veliki Brazil u finalu posle produžetaka.

18-godišnji srpski fudbaler ističe da i dalje verovatno nije svestan šta je zajedno sa saigračima postigao.

Prošlo je mnogo vremena, stvarno je neverovatno šta smo uradili. Ispisali smo nove stranice istorije srpskog fudbala i bilo je to sjajno iskustvo i veliki korak za moju dalju karijeru. Mislim da je svima san da igraju sa Brazilom u finalu, a nama se on ispunio“, rekao je Živković za FIFA TV.

U prilogu televizije vladajućeg tela svetskog fudbala o Živkoviću su pričali Miodrag Radović, pomoćnik direktora Partizanove omladinske škole, bivši potpredsednik Partizana Ljubiša Tumbaković, njegov bivši trener Zoran Milinković i kapiten ’crno-belih’ Stefan Babović.

Odmah je pokazao da može da bude vođa nove generacije fudbalera, definitivno je bio zapažen“, istakao je Radović.

Tumbaković je istakao da se odmah po Živkovićevom dolasku u Partizan videlo da će biti zvezda.

Njegova reakcija i refleksi su bili fantastični. Tehnički je bio skoro savršen. Njegov talenat i ličnost su nam pokazali da bi mogao da bude prava zvezda Partizana“, naglasio jeTumbaković.

Milinković se složio sa Tumbakovićem i dodao da ima sve karakteristike modernog igrača koji bi mogao da uspe.

Jedan je od najtalentovanijih igrača svoje generacije, to je definitivno pokazao na Svetskom prvenstvu. Ima neverovatan dribling, sjajan je sa loptom, ima odličnu levu nogu i jak šut. Nepredvidiv je i teško ga je pročitate“, istakao je Milinković.

Iako ga mnogi porede sa Mesijem, Babović ga je uporedio sa holandskim reprezentativcem i fudbalerom Bajerna Arjenom Robenom.

Tehnički je savršen, podseća me na Robena. Skroman je igra pravi duh, ne misli samo na sebe, već želi da postigne gol“, rekao je Babović.

Tumbaković je s druge strane istakao da Živkovića ne bi trebalo porediti sa drugim fudbalerima, a mladi igrač Partizana priznaje da mu poređenja gode.

Ne predstavlja mi opterećenje, osećaj je sjajan kada vas neko poredi sa takvim sjajnim igračima, ali morate da izgradite svoju ličnost i napredujete. To je za mene veliki kompliment, ali želim da izgradim svoje ime. Želim da napredujem i dajem sve od sebe na terenu. Osećam odgovornost da treniram dobro, vodim dobar život i nastavim da napredujem“, istakao je Živković.

(B92)

Share this post: