GADAFIJEV BRAT: Zapad uništava države zbog saradnje sa Rusijom!

Ahmed Qaddaf al-Dam

Ahmed Qaddaf al-Dam

Zapad je uništio zemlje poput Iraka, Sirije, Libije i Jemena zbog toga što su održavale dobre odnose sa Rusijom, izjavio je brat ubijenog libijskog lidera Muamera Gadafija – Ahmed Gadafi u intervjuu za RT povodom pete godišnjice od njegove smrti.

On je rekao da je Gadafi takođe nastojao da ujedini afričke zemlje, što je poslužilo kao jedan od većih razloga da se te zemlje unište, jer je takva inicijativa protumačena kao potencijalno ograničavanje dostupnosti afričkom bogatstvu.

– Pre pet godina u Libiji se dogodio zločin, za koji su odgovorne zapadne zemlje.
Mi želimo da se sprovede istraga, s obzirom da je NATO izvršio ofanzivu na našu zemlju, zbog čega je poginulo 30.000 ljudi.
Pet godina je prošlo od tog trenutka, a Savet bezbednosti nije za sve to vreme uputio nijednu komisiju da istraži slučaj. Mi ćemo istragu zahtevati od novog generalnog sekretara UN – istakao je Ahmed Gadafi.

On je naglasio da je i sam predsednik SAD Barak Obama izjavio da je njegova najveća greška bila svrgavanje režima u Libiji, što su reči predsednika zemlje koja je članica Saveta bezbednosti UN.

– Čak je i britanski parlament potom potvrdio da se u Libiji revolucija nije odvijala, već da je u pitanju bila zabluda – dodao je Gadafijev brat.

(Agencije)

Share this post: