GORI MILVOKI: Policija ubila još jednog čoveka, protestanti pale i ruše sve pred sobom! (VIDEO)

protest

U Milvokiju je u subotu policajac ubio muškarca kojeg je gonio i za koga policija tvrdi da je bio naoružan, a nešto kasnije u tom delu grada dogodio se protest.

U znak protesta zbog ubistva mladića okupilo se više od 100 ljudi, pri čemu je došlo i do nasilja, javlja AP.

Skup je protekao uz tenzije između učesnika i policajaca, a kada su policajci ušli u vozila s namerom da napuste to mesto, neki iz mase su počeli da razbijaju prozore jednog policijskog vozila, dok su drugo zapalili, objavio je list „Džornal Sentinel“.

RT javlja da je zapaljena i jedna benzinska pumpa.

Pucnjava koja je dovela do tenzija dogodila se oko 15.30 sati, nakon što su policajci zaustavili automobil u kojem su se nalazile dve osobe, a za sada je nejasno zašto je vozilo zaustavljeno.

Policijski kapetan Mark Stenmejer saopštio je u subotu uveče da su dve osobe izašle iz automobila i počele da trče, a policajci su krenuli za njima.

Prema njegovim rečima, jedan od begunaca, 23-godišnji muškarac, bio je naoružan pištoljem i 24-godišnji policajac ga je upucao tokom potere, nakon čega je upucani muškarac preminuo na licu mesta.

Pomoćnik načelnika policije u Milvokiju Bil Džesap izjavio je da za sada nije jasno da li je osumnjičeni uperio pištolj ili pucao u policajca, navodi list „Džornal Sentinel“, prenosi AP.

Ime ubijenog muškaraca još nije objavljeno, a Stenmejer je rekao da je on do sada više puta hapšen.

Pištolj koji je ubijeni muškarac nosio ukraden je u martu u Vokiši, gradu koji se, kao i Milvoki, nalazi u američkoj državi Viskonsin, navodi američka agencija.

Share this post: