HAOS I PANIKA U BiH: „Postoji mogućnost da izgubimo Srebrenicu! Uzeće je Srbi!“

Poziv

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković sastao se u Sarajevu dan nakon referenduma u RS s liderima stranaka u BiH.

On je naveo da je sastanak inicirao pred lokalne izbore koji se održavaju u nedjelju 2. oktobra.

„S obzirom da sam ja sve vrijeme imao podršku ovih političkih opcija danas sam odlučio da se sastanem sa liderima ovih pet političkih opcija SDA, SBB, SBiH, DF i SDP.

Nekoliko dana prije izbora htio sam da upoznam lidere o situaciji na terenu koju imamo, i da neke posljednje detalje koje imamo zaokružimo da bismo mogli iznijeti ove izbore i pobijediti one politike koje očito u Srebrenici žele promijeniti stvari.

Još jednom sam dobio ličnu podršku, poželili su mi sreću i nadam se da ćemo u nedjelju imati pozitivan ishod“, rekao je Duraković.

On je kazao da je sa liderima stranaka razgovarao i o referndumu.

„Referendum je prošao tiho što se tiče Srebrenice. Izlaznost je bila vrlo mala, kako su oni kazali 34 posto, mada je izlaznost bila manja. Nije bilo nikakvih problema sa bezbjednosnog aspekta.

U Srebrenici je situacija pred izbore napeta.

Ima građana koji su zabrinuti.

Juče je bio referendum pa sada imamo izbore, mogućnost da izgubimo Srebrenicu, a ako izgubimo Srebrenicu onda to mogu biti posljedice za cijelu državu i iz tog razloga i jesam razgovarao sa prvim ljudima ovih pet političkih opcija“, naveo je Duraković poslije sastanka.

Sastanku su prisustvovali lideri pet stranaka, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Amer Jerlagić, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

(Agencije)

Share this post: