Haos u Makedoniji: Policija suzavcem rasteruje na hiljade migranata, policajac uboden nožem u stomak!

Đevđelija

Situacija na makedonsko-grčkoj granici sve je gora i makedonska policija je suzavcem počela da rasteruje hiljade migranata koji pokušavaju da uđu na teritoriju Makedonije, a jedan migrant je nožem ubo u stomak makedonskog policajca.

Policajci su ispalili suzavac jer je masa imigranta razjareno tražila da sklone bodljikavu žicu i puste ih u zemlju.

Svedoci kažu da je policajac ranjen kad je tim pripadnika makedonske specijalne policije prišla grupi migranata da bi im proverila lične isprave. Jedan migrant je naglo potegao nož i ubo policajca u stomak, javlja makedonski portal Fokus.

Policajac je, kažu svedoci, pao i trzao se na asfaltu u grčevima dok nisu stigla ambulantna kola. Ne zna se da li je policajac preživeo, očekuje se saopštenje MUP Makedonije.

Policija, kako je javio Rojtersov dopisnik sa lica mesta, ne dozvoljava novinarskim ekipama da snimaju mesto događanja. Duž granične linije su raspoređene jake policijske snage a postavljena je i bodljikava žica sa namerom da se spreči ulazak talasa migranata iz Grčke u Makedoniju, javili su makedonski mediji..

Deo migranata se žali na policijsku brutalnost makedonskih bezbednosnih snaga. Oni kažu da je jednu ženu udario policajac i da se ona sada nalazi u bolnici, ali to za sada nije potvrđeno.

Podsećamo, vlada u Skoplju juče je proglasila je vanrednu situaciju na južnom i severnom delu granice zbog priliva migranata što omogućava i angažovanje makedonske vojske.

(Russia Today, Fokus, foto: AP)

Share this post: