HARADINAJ SE SRBIMA OBRATIO NA ČISTOM SRPSKOM: Poslušajte šta je rekao NOVI PREMIJER TZV. KOSOVA! (VIDEO)

Kosovo

Foto: Printscreen

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj novi je kosovski premijer, a ova vest je kao bomba odjeknula Srbijom!

Mnoge rane u Srbiji je otvorila ova vest, a Haradinaj, osumnjičen za mnoge ratne zločine nad kosovskim Srbima, u toku svog prvog govora obratio se, na srpskom jeziku, srpskom narodu na KiM.

– Albanci kao stari narod, koji je živeo ovde uvek, uvek je poštovao ostale narode, njihove vrednosti, identitet, religiju, sve što je njihov identitet.

– Nikada kod Albanaca nije postojalo nepoštovanje. Sa ostalim manjinama uspeli smo u poverenju, radićemo da to poverenje dostignemo i sa Srbima.

Dostojantsvo i poštovanje biće moj moto za sve koji žive na Kosovu – kazao je on na ne tako dobrom srpskom.

Reakcije

Đurić: Sada zavisi od Srba

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je nova kosovska vlada prva koja će zavisiti od srpskih glasova i da neće moći da opstane ako Srbi u političkom smislu budu maltretirani.

Nemački mediji: Moraće da prizna ZSO

Novi kosovski premijer Ramuš Haradinaj moraće pre svega da proguta veliku žabu i prizna zajednicu srpskih opština na Kosovu, koja će, poput Republike Srpske u Bosni i Hercegovini postati država u državi, piše danas nemački dnevnik Tagescajtung, a prenosi Dojče vele.

List navodi da su pre svega glasovi srpske manjine na Kosovu pomogli bivšem vodji OVK Haradinaju da postane premijer Kosova.

A kako će se on ponašati u toj situaciji, to nije teško predvideti jer i EU i medjunarodna zajednica, baš kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić žele da Haradinaj ispuni neke uslove, dodaje list.

List dodaje da zajednicu srpskih opština Brisel smatra preduslovom integracije obe zemlje u EU.

(Espreso.rs)

Share this post: