Identifikovani teroristi u Parizu

francuska-zandarmerija-policija

Sva trojica napadača su francuski državljani, dvojica su braća Said i Šerif Kuači iz 10. arondismana u Parizu, a treći, Hamid Murad, je beskućnik

Policija je identifikovala trojicu napadača koji su danas upali u redakciju satiričnog lista Šarli ebdo i ubili 10 karikaturista, novinara, urednika i dvojicu policajaca, javljaju francuski mediji.

Napadači su francuski državljani, jedan ima 18, drugi 32, a treći 34 godine, piše Metro. Dvojica su braća. Za njima po Parizu tragaju sve raspoložive snage, u akciju se uključila i vojska.

 

Za braću se navodi da su rođeni u 10. arondismanu (okrugu) u Parizu i zovu se Said i Šerif Kuači.

Najmlađi napadač, Hamid Murad, je beskućnik. Poslednji put je primećen u školi u Akademiji Remsa u okrugu Šarlevil-Mezer, navodi Metro.

Jedan od trojice terorista, Šerif, dobro je poznat policiji. Već je 2005. odgovarao pred sudom zbog regrutovanja džihadista za borbu u Iraku.

On je u peridu od 2003-2005. poslao više desetina mladih muslimana u smrt u Irak, a uhapšen je baš kad se i sam spremao da ode u džihad. Tada je osuđen na tri godine robije.

Naoružani maskirani napadači upali su danas u redakciju francuskog satiričnog nedeljnika Šarli ebdo u Parizu, poznatog po karikaturama islamskih lidera i izveli najsmrtonosniji teroristički napad u Francuskoj u poslednjih 40 godina.

Uzvikujući „Alahu Akbar“ i „Osvetićemo proroka“ pucajući po kancelarijama Šarli ebdoa, a sa tog mesta su pobegli crnim vozilom.

(Kurir)

Share this post: