Impresionirana Evropska Unija će možda pomoći Srbiji oko zbrinavanja izbeglica

devenport

Evropska unija je impresionirana organizacijom prihvata ilegalnih imigranata od strane srpske vlade i nadležnih službi, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se sastao u Beogradu sa Majklom Davenportom i tom prilikom oni su razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u utorak u Briselu, situaciji u regionu i velikom prilivu migranata.

Premijer Vučić i ambasador Davenport razgovarali su i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za imigrante u Beogradu.

Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost.

On je najavio da će u tom smislu istupiti i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.

Srpski premijer rekao je da je za Vladu Srbije važno da se postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, kao i o telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je ponovio opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.

(Tanjug)

Share this post: