Islamska država planira teroristički napad u Evropi poput onoga u Njujorku 11. septembra?!

Pretnja

Gadafijev nećak Ahmed Gadafi rekao je kako bi u narednih godinu dana, oko pola miliona imigranata iz Libije moglo doći do Evrope, među kojima će sigurno biti hiljade terorista koji će širiti teror na kontinentu.

Nećak pokojnog libijskog vođe Moamera Gadafija i bivši obaveštajac, Ahmed Gadafi al-Dam, upozorio je kako bi Islamska država u naredne dve godine mogla u Evropi izvesti teroristički napad poput onoga u Njujorku 11. septembra.

Dodao je kako bi u narednih godinu dana, oko pola miliona imigranata iz Libije moglo doći do Evrope, među kojima će sigurno biti hiljade terorista koji će širiti teror na kontinentu.

„Do kraja ove godine barem 500 hiljada imigranata doći će u Evropu, a na svakih hiljadu biće 10 do 50 terorista. Za godinu, dve, imaćete još jedan 11. septembar“, rekao je Gadafi ekskluzivno za Dejli Mejl.

Naglasio je kako islamističke grupe dovode imigrante u svoje kampove te ih obučavaju za vojnike: „Daju im novac, govore im o Alahu na nebesima i obećavaju da će ih tamo čekati device“.

ISIS širi svoju teritoriju, a tako je zaposeo i Libiju te njegov rodni grad Sirt.

Dodao je da militanti poseduju više od 6.000 barela urana vrednog oko 400 miliona dolara, te da bi ga mogli prodati Severnoj Koreji kako bi dalje finansirali svoj terorizam, dodaje Gadafi al-Dam za Dejli Mejl.

(rtl.hr)

Share this post: