ISTRAGA UBISTVA: Policija, u toku naredne nedelje, hapsi Vladimira MARJANOVIĆA?!

Porodica Marjanović

foto: telegraf.rs

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, koji je u pritvoru zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, u toku naredne nedelje biće priveden zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu snaje?!

Ono što je svakako bacalo sumnju na Vladimira jeste i njegova konstantna prisutnost u javnosti od prvog dana do hapšenja njegovog sina. On je bio taj koji je komunicirao sa medijima, ali se sumnja i da je sina drogirao „bensedinom“ svaki put kada bi kretao u policiju.

Menjao izjave o snaji

Podsetimo, Vladimirove izjave o Jeleni, menjale su se iz meseca u mesec. Od anđela i divne devojke u noći kada je Zoran uhapšen zbog njenog ubistva, svekar je promenio ploču i rekao da je Jelenu ubio njen ljubavnik tajkun. Ljubavnik koga do te noći nikada niko nije pominjao.

– Hapšenje je namešteno i svi mi znamo istinu. Jelenu je ubio tajkun koji drži pola Beograda, a Zorana hapse jer njemu gori pod nogama i svima ide u prilog da Zoran bude uhapšen. Moj sin nije ubica – rekao je Vladimir 15. septembra.

To se kosilo sa izjavom koju je Zoran dao pred njim u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj su gostovali zajedno nekoliko nedelja nakon Jeleninog ubistva.

Vojislav ŠEŠELJ: Zoran Marjanović nije UBICA, ali zna ko jeste

– Mediji su od nas napravili sataniste i ubice. O Jeleni su se odmah pojavile informacije da je imala švalera i ja sam tome hteo da stanem na put. Ona je pre svega bila majka i žena, a muzika joj je bila na drugom mestu – rekao je tada Zoran, dok je njegov otac Vladimir podvukao da su mediji od njihove tragedije napravili sapunicu. Vladimir je za Jelenu tada rekao:

– Bila je anđeo i osoba koju je bilo nemoguće ne voleti! – rekao je svekar. Njegove teorije o tome ko je ubio Jelenu takođe su se menjale, pa je tako nekoliko nedelja nakon što je u kanalu na Crvenki otkriveno Jelenino telo rekao da „ubica šeta gradom sa čekićem„.

Policija pronašla novi trag

Policija je, protekle nedelje, DNK Vladimira Marjanovića uporedila sa onim koji je nađen na telu ubijene pevačice i tako ga dovela u vezu sa zločinom. Kako se sumnja, njegov zadatak je bio da se otarasi tela.

– Zoran, iako jedini osumnjičeni, nije mogao sam da počini zločin, koji je odrađen gotovo do savršenstva. Vladimir je verovatno imao ulogu „čistača“ u slučaju Marjanović. Sumnja se da je učestvovao u skidanju tragova i bacanju tela. Ako se setimo da je Jeleni skinut lak sa noktiju, da su joj ruke potapane u varikinu, da je sve očišćeno tim abrazivnim sredstvom, jasno je da to nije mogla da uradi jedna osoba – objašnjava sagovornik lista, a piše Alo.

– Sumnja se da je Vladimir, kada je Zoran pre 17 meseci bio uhapšen, kontrolisao sina i istragu. Postoji indicija da je pre nekoliko dana, kada je policija ponovo zakucala na vrata Marjanovića u Borči, Vladimir bio taj koji je brzo reagovao. Pre nego što je Zoran odveden u policiju, sumnjajući da opet ide na poligraf, Vladimir je uspeo da mu krišom stavi tabletu za smirenje, kao što je to činio i uoči prethodnih testiranja. Bio mu je plan da smiri sina i pomogne mu da opet prevari mašinu. Zoran je odveden u tužilaštvo i zadržan je u pritvoru – kaže izvor lista.

                            

Jelenin svekar i Zoranov otac je tokom 17 meseci istrage ubistva više puta pozivan na saslušanje. Išao je na poligraf i, uz drugog sina Miloša, jedini je član porodice koji je Zorana nakon hapšenja posetio u zatvoru.

Njemu pritvor, međutim, nikada nije bio određen. U tužilaštvu je iskoristio zakonsku mogućnost da ne svedoči.

Bio je Zoranova senka

Zanimljivo je da se Vladimir ni sekund nije odvajao od svog sina Zorana – ni kada je otkriveno da je Jelena nestala, potom da je ubijena, a ni kada je obavljan uviđaj. Nije napuštao Zorana ni kada je policija ušla u njihovu kuću kuću u Borči, u aprilu prošle godine, i prvi put ga uhapsila i odvela na poligraf.

Vladimir nije odustajao ni tren, nego je odmah krenuo sa sinom u policiju. Tu ga je čekao punih 48 sati, koliko je Zoran prvi put zadržan u policijskom pritvoru.

(Kurir.rs/Alo.rs)

Share this post: