On je za TV B92 rekao da najoštrije osuđuje izjavu Tončeva i da će o tome raspravljati Predsedništvo stranke, a ponovio je da je Petar Škundrić razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije.

Izjave potpredsednika SPS Tončeva, ali i Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića i savetnika ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, Dačić je nazvao „delom strategije da se SPS raznim pričama odvoji od Vučića“.

Kako je naveo, „Đilasovi mediji su objavili da je SPS zbog koalicije sa Vučićem“ imao slabije izborne rezultate nego na prethodnim izborima.

Dačić je poručio da će, dok je on na čelu SPS, ta partija biti u koaliciji sa Vučićem, jer je to „u interesu Srbije“.

Članovi SPS nisu imali instrukcije iz stranke da učestvuju na demonstracijama, kazao je Dačić, dodavši da bi trebalo da se ispita da li je bilo poziva sa strane, a naveo je da je bilo i lažnih poziva članova opštinskih odbora SPS, uz ocenu da „tu postoje elementi specijalnog rata“.

Dačić je istakao da bi i Srpska napredna stranka trebalo da utvrdi koji su ljudi iz te stranke upleteni u pokušaj nasilne promene vlasti.

„Mislim da demonstracije nisu uspele da oslabe poziciju Srbiju pred pregovore sa Prištinom. Netačno je da su skupovi spontani i da su organizovani zbog epidemioloških razloga, već je razlog nasilna promena vlasti“, rekao je Dačić.

On je napomenuo da je jedan od argumenata demonstarnata da će rukovodstvo Srbije da izda Kosovo i naveo da su „sve to laži, jer mi nismo ni došli do situacije da nastavimo pregovore“ u Briselu.

Dačić je istakao da put do rušenje Vučića vodi preko njegovog rušenja u SPS, dodavši da to nije moguće.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da socijalisti u svojim redovima neće tolerisati nikoga ko se suprotstavlja politici Vlade Srbije, koju SPS zajednički sprovodi sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić je izjavio agenciji Beta da „sve što smo sinoć čuli od predsednika Aleksandra Vučića, uključujući i njegovo mišljenje o izjavama Ivice Dačića, smatrajući ih glupim, jeste najotvorenija kritika ako ne i napad na socijaliste“.

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić je rekao agenciji Beta da će SPS sigurno biti i u novoj vladi.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), Slavica Đukić Dejanović, kazala je agenciji Beta da sebe ne vidi u optužbama predsednika Srbije i vladajuće SNS, Aleksandra Vučića, na račun funkcionera SPS-a.

Statutarna komisija vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije zbog povrede stranačke discipline, odnosno zbog učešća na protestima ispred zgrade parlamenta u Beogradu, saopšteno je danas.

(FoNet)