JEDAN JE VELIKI VOĐA, KAD SE NAPIJE SVI DRHTE U STRAHU: Probudio se ujutru iznenađen i pitao Zašto svi oko mene plaču?

 kim dzong un severna koreja

Severnokorejski diktator Kim Džong-un navodno se toliko napio da je u alkoholnom besu neverovatno izvređao i na smrt preplašio svoje generale i oficire, piše Koreja tajms.

Vest je prvi objavio japanski dnevni list Tokio šimbun koji se poziva ne neimenovani izvor zbog čega je ovu priču, kao i mnoge druge iz Severne Koreje, teško proveriti.

Prema tom izvoru, Kim Jong-un se ovog septembra teško napio u društvu vojnih glavešina posle čega je počeo žestoko da ih vređa nazivajući ih „izdajicama nacije“ jer nisu u stanju da razviju vojni satelit.

„To što niste u stanju da razviju jedan vojni satelit jednako je činu izdaje“, drao se navodno Kim tokom ovog ispada.

Posle toga, prisilio je sve okupljene vojne zvaničnike da celu noć pišu pisma izvinjenja pa je nedugo potom pijan zaspao.

Kada se probudio sledećeg jutra, bio je potpuno nesvestan svog ispada.

„Zašto ste se svi okupili ovde? Vi ste svi stari i trebali bi da pazite na sebe“, rekao je Kim zvaničnicima koji su zaplakali od sreće, dirnuti ljubaznošću (a zapravo gubitkom memorije) svog šefa koji ih je nekoliko sati ranije preplašio na smrt.

„Verovatno su plakali od olakšanja što neće biti pogubljeni.

Svi pokazuju lojalnost iz straha od smrtne kazne i ne usude se da govore protiv Kima“, rekao je anonimni izvor za Tokio šimbun.

 

(koreatimes)

Share this post: