Jedina preživela posle pada aviona, tinejdžerka dva dana lutala po šumi

otum vic pad avion nesreca

Šesnaestogodišnja Otum Vič znala je da je nekako mora da pronađe put iz šume u koju se srušio avion u kojem je bila sa babom i dedom.

Sva u opekotinama i modricama, u strahu od eksplozije i znajući da ne može da pomogne svojoj porodici koja je najverovatnije nastradala, devojka je učinila jedino što je mogla: spustila se nizbrdo, prateći potok ka reci.

Noć je provela na njenoj obali i pila je vrlo male količine vode plašeći se da se ne razboli ukoliko popije više of toga, piše britanski „Gardian“.

Hodala je duž reke dok nije naišla na stazu, a onda stazu pratila do auto-puta. Tu su je primetila dva muškarca koja su je odvela do prodavnice u Mazami, malom gradu u američkoj državi Vašington, odakle je pozvala pomoć. U tom trenutku prošlo je već dva dana od avionske nesreće.

“Avion se srušio, a ja sam jedina koja je preživela. Imam opekotine po rukama i modrice i posekotine po celom telu”, rekla je operateru.

Privatni avion kojim je upravljao devojčin deda tog dana leteo je od Kalispela u Montani do Lindena u Vašingtonu, kada je naišao na oblake. U trenutku kad se nebo razoblačilo, Vič je sa svog sedišta koje je bilo smešteno iza kokpita shvatila da se pred njima nalaze planina i drveće. Tog trenutka znala je da lete suviše nisko i pretpostavila da će se dogoditi najgore.

Muškarac je pokušao da izbegne sudar, ali su njegovi napori bili uzaludni. Avion je zakačio drveće, srušio se na zemlju, i zapalio. Vič je pokušala da pomogne svojoj porodici, ali nije mogla da priđe avionu zbog velike vatre.

Iako nije imala povrede opasne po život, Vič je dehidrirala a tkivo njenih mišića počela je da oštećuje naporna fizička aktivnost bez vode i hrane.

“Pravo je čudo da se sve dobro završilo. Trideset godina radim kao spasilac i moram da kažem da se ovako srećni momenti retko dešavaju”, izjavio je poručnik Džefri Lustik iz Civilne vazdušne patrole.

Share this post: