JEZIVO: Nepoznati muškarac već danima napada DEVOJKE po Dorćolu i poliva ih KISELINOM!

Saobraćajci

foto: Tanjug

Nepoznati muškarac već danima napada devojke po Dorćolu i poliva ih kiselinom. Kako Kurir saznaje, nekoliko žena povređeno je u ovim napadima, a policija traga za njim.

Stanovnici ovog dela Beograda već nedeljama žive u strahu od opasnog manijaka koji ordinira delom oko Gundulićevog venca i presreće devojke.

Teške opekotine

– U ranim jutarnjim satima šeta ulicama i nasumično napada. Sa sobom nosi neku kiselinu kojom poliva žrtve. Neke od napadnutih žena su uspele da mu pobegnu i prođu samo s progorelom garderobom. Međutim, jedna devojka je teško povređena kada ju je manijak polio – priča naš izvor blizak istrazi. Kako navodi, policija traga za ovim muškarcem.

– Poslednji napad dogodio se u nedelju ujutro, kada je dorćolski manijak nasrnuo na devojku koja je bila u društvu svog dečka ispred zgrade u kojoj živi. On je devojci prišao s leđa, stavio joj natopljenu krpu preko usana i nosa, a potom joj povukao tkaninu preko očiju. Kada je počela da se otima, on je izvadio flašicu i ispolivao je po kosi i telu – objašnjava naš izvor iz istrage.

Na samo desetak metara od mesta napada nalazio se momak povređene devojke.

– Ona je trčala prema njemu, vrištala, pa ju je stavio u kola i odvezao u Urgentni centar. Tamo su joj konstatovane brojne opekotine, kao i teška povreda oka. Pošto ju je polio kiselinom po glavi, devojci je izgorela kosa – dodaje naš sagovornik upućen u istragu.

Stavio joj krpu na lice

Žrtva nije uspela da ga identifikuje.

– Povređena devojka je policiji ispričala da krpa koju je muškarac stavio na njeno lice nije imala ni miris ni ukus. Ona nije navela kako je izgledao, već je samo rekla da ga ne poznaje. Manijak je veoma obazriv i kreće se slabo prometnim ulicama. Vreba žrtve veoma pažljivo i teško je umaći mu – ispričao je naš izvor.

SONA KISELINA

Hlorovodonična kiselina ili sona kiselina je kiselina koja nastaje rastvaranjem hlorovodonika u vodi

Sona kiselina je jedna od najjačih neorganskih kiselina

Sona kiselina može biti opasna po čovekovo zdravlje jer prouzrokuje opekotine, iritira disajne puteve

U slučaju oslobađanja rastvora sone kiseline, iz rastvora isparavaju gasovi sone kiseline u zavisnosti od temperature

Može biti opasna i po okolinu

Rekonstrukcija nesvakidašnjih napada
ORDINIRA RANO UJUTRU I PRILAZI S LEĐA

Vreba rano ujutro, kada nema mnogo ljudi
Ordinira oko Gundulićevog venca
Prilazi ženama i devojkama s leđa
Stavlja im krpu natopljenu kiselinom na lice
Poliva ih iz flašice
Veoma je oprezan
Teško mu je pobeći
Ne zna se kako izgleda

(Kurir.rs)

Share this post: