Jovanović: Snimci Dačića i Miše „Banane“ su deo političkog rijalitija koji traje

cedomir-jovanovic03

Činjenica da je Ivica Dačić, koji je bio ministar unutrašnjih poslova imao neprihvatljive kontakte sa ljudima koji su kasnije osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne ga diskvalifikuje kao ozbiljnog političara, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Govoreći o aferi “snimci”, Jovanović je za N1 rekao da nije iznenađen time ali da je to u javnosti doživljeno kao jedan od teško zanemarljivih problema u funkcionisanju dve ključne stranke u vladajućoj koaliciji.

“Ovo je deo političkog rijalitija koji traje godinama. Koji su ključni motivi da do ovoga dođe u ovom trenutku?

Jasno je da su oni politički”, kaže on a na pitanje da li očekuje da SPS izađe iz Vlade kaže: “SPS nikada nije izašao iz vlade pa ne verujem ni da će sada. Oni se trude da po svaku cenu nađu sebi mesto u Vladi”.

[adsenseyu4]

Lider LDP-a naglašava da cela afera oko objavljivanja video snimaka nije otvorena na institucionalan način I da ne vidi da Dačić želi da se ona reši institucionalno.

“Kao ministar policije imao je neprihvatljive kontakte sa ljudima koji su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne i ta činjenica ga diskvalifikuje kao ozbiljnog političara.

Ja ne likujem zbog toga, ne imam ljudsko razumevanje za svačiju porodicu i ne dopada mi se ta tabloidizacija politike. Da li ima još snimaka? Sigurno da ih ima, uvek ih ima”, kaže on.

Moramo slediti politiku EU

Komentarišući razliku između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića kao i činjenicu da Nikolićev rad kritikuje a premijerov manje, Jovanović kaže da je Vučić napravio iskorak koji Nikolić nije spreman da učini.

“Njegov odnos prema Kosovu, regionu, otvoren stav da je prošlost bila greška treba prihvatiti zbog zemlje. To zaslužuje neku vrstu poštovanje.

Ne oslobađam ga odgovornosti za ono što se u prošlosti dešavalo ali to je nešto što zaslužuje poštovanje. Ne da se odustave od opozicione borbe protiv njega, kritike…”.

[adsenseyu1]

Govoreći o izborima, Jovanović kaže da je očigledno da su odnosi u vladi poremećeni i da je očigledno da ova vlada nije sposobna da odgovori na one probleme koje Vlada koja je ozbiljna prema Srbiji mora da odgovori.

“Drugo je pitanje što cela zemlja plaća cenu neodgovornosti jer izbori su najozbiljniji posao koje društvo radi. Mi smo u psolednje tri godine dva puta izlazili na izbore a sad se govori o trećem izlasku.

Svakako da pored međustranačkih problema i problema koji postoje u funkcionisanju vlade postoje i drugi, Ako govorimo o prioritetima onda su životni problemi ono što svaki ozbiljan političar treba da rešava pre međusobnih odnosa”, kaže Čedomir Jovanović.

(N1)

Share this post: