KAKVO JE STANJE NEDE ARNERIĆ: Evo šta kažu doktori…

Pad

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Glumica Neda Arnerić (63), koja je pre tri dana pala sa terase svog stana na Vračaru, u stabilnom je stanju, ali zbog povreda kičme koje je zadobila njen oporavak biće dug i mukotrpan.

Kako „Blic“ saznaje, Neda je prekjuče uspela da pomeri i ruke i noge, a tokom narednih 48 sati biće medicinski praćena kako ne bi došlo do povrede unutrašnjih organa.

Glumica je u ponedeljak pala sa balkona na trećem spratu zgrade u Dubljanskoj ulici u kojoj živi sa suprugom dr Miloradom Mešterovićem.

Zadobila je povredu kičme – prelom tri pršljena, a polomljena su joj i rebra.

Neda je prema tvrdnjama njenog supruga nešto posle deset sati uveče izašla da okači opran veš. On pretpostavlja da se tada okliznula i pala u svetlarnik zgrade na aluminijumski krov jedne antikvarnice koja se nalazi u prizemlju zgrade koji je donekle ublažio pad.

U MUP-u su juče za “Blic” kratko rekli da je istraga povodom ovog događaja u toku.

Kako nezvanično saznajemo, Neda je rekla inspektorima s kojima je razgovarala u sobi Urgentnog centra da je do pada došlo kada se nagnula preko ograde balkona da bi “istresla neku krpu”, te da nije htela da se ubije.

– Priče o samoubistvu su čiste gluposti, tvrdi Nedin suprug Dr Milorad Mešterović.

Policiju, nakon razgovora sa komšijama i Nedinim mužem najviše interesuje toksikološki nalaz koji se očekuje možda već danas.

Nedin muž Milorada odbio je juče da priča o mogućem pokušaju samoubistva.

– To su gluposti! Neda je tog dana imala poslovni sastanak s kojeg je jako iscrpljena došla kući. Pitao sam je da li je sve u redu i ona mi je rekla da je samo jako umorna.

Te večeri ništa nije ukazivalo da će se bilo šta slično ovome dogoditi. Stavila je veš da se pere, a onda smo zajedno seli da gledamo Đokovićev meč – priča Milorad, koga su juče reporteri „Blica“ zatekli u njihovom stanu.

Prema njegovim rečima, nakon odgledanog teniskog meča, Neda je svom mužu prebacila kanal na TV da gleda vesti, sedeli su zajedno još nekih pola sata, a onda je otišla da okači opran veš. Milorad je sedeo u sobi i gledao televiziju kada je, kako kaže, čuo glasan prasak.

– Sedeo sam i gledao vesti kada je moja žena otišla na terasu. Imamo dve terase, veliku i malu, ali ona obično deo veša kači na toj maloj terasi. Izašla je i nakon kratkog perioda odjednom sam samo začuo “bum”. Da li se saplela o kofu koja je bila na terasi, ne znam… – objasnio nam je Mešterović, koji je inače maksilofacijalni hirurg.

Iako se juče spekulisalo da postoji mogućnost da je reč i o pokušaju samoubistva Nedine komšije, prijatelji i kolege ne veruju u tu mogućnost.

PREDSTOJI TEŽAK OPORAVAK

Zbog ozbiljnosti njenog zdravstvenog stanja Neda Arnerić smeštena je na odeljenje šoka B u Urgentnom centru, gde je juče bila podvrgnuta raznim dijagnostičkim procedurama.

– Neda je stabilno, svesna je i komunicira. Ono što je najbitnije, nema unutrašnje krvarenje. Zadobila je povredu kičme, kao i nekoliko rebara.

Vratni deo kičme nije povredila, što je dobro jer bi u suprotnom bila oduzeta – kaže izvor “Blica” iz Kliničkog centra Srbije i dodaje da će oporavak ipak biti dug i težak.

(Blic)

Share this post: